to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 28.04.2020

Κοινωνία

ΟΛΜΕ: Κατάφωρα αντιδημοκρατική η κατάθεση του νομοσχεδίου από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30/4 στις 13.00 στο Σύνταγμα, καθώς και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας στις κατά τόπους Δ/νσεις και Περιφέρειες Εκπ/σης


«Κατάφωρα αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ την επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε κατάθεση νομοσχεδίου εν μέσω πανδημίας, «χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τις ομοσπονδίες και με τη Βουλή να υπολειτουργεί».

Για την ΟΛΜΕ, η κίνηση αυτή «μαρτυρά τη βούληση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας για να επιβάλει ακραία αντιδραστικά μέτρα».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου «δε δικαιολογεί το κατεπείγον της υπόθεσης, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν προσπαθεί να λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης ούτε περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία». Αντίθετα, όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, «επιδιώκει να πλήξει καίρια τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και να επιφέρει ένα τεράστιο κτύπημα στο δημόσιο σχολείο».

«Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, απαιτούμε την απόσυρσή του και καταγγέλλουμε την ίδια την πολιτική επιλογή της κατάθεσής του εν μέσω πανδημίας ως βαθιά αντιδημοκρατική», σχολιάζει.

Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση των σχολείων και της τιμωρητικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών, της τράπεζας θεμάτων, την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο γυμνάσιο, τον ηλικιακό περιορισμό στην εγγραφή στα ΕΠΑΛ, την αύξηση των ποινών αποκλεισμού από τους πίνακες για τους αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν προϋπηρεσία ή παραιτούνται, την αναγραφή εκ νέου της διαγωγής στα απολυτήρια, ένα τελείως αναχρονιστικό μέτρο που επανέρχεται και οδηγεί στο στιγματισμό των μαθητών για όλη τη ζωή τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30/4

Η ΟΛΜΕ ενημερώνει επίσης ότι την Πέμπτη 30/4, τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.00 στο Σύνταγμα τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Παράλληλα, τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, τηρώντας επίσης όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Δ/νσεις και Περιφέρειες Εκπ/σης.
Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας αφορούν το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ζητάμε να αποσυρθεί εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας και ως προς το περιεχόμενο του και ως προς την επιλογή του χρόνου κατάθεσης. Επίσης θα ενημερώσουμε και για τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τη σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων.

tags: ΟΛΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)