to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 11.03.2014

πηγή: το Ποντίκι

Κοινωνία

ΟΛΜΕ κατά... "φακελώματος" εκπαιδευτικών και μαθητών

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσέφυγε η ΟΛΜΕ κατά του νέου συστήματος καταγραφής στοιχείων «my school» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.


Το νέο σύστημα καταγράφει όλα τα στοιχεία των μαθητών, των καθηγητών αλλά και των γονιών. Στα στοιχεία τα οποία ζητούνται συμπεριλαμβάνεται το ΑΜΚΑ των μαθητών αλλά και η συνδικαλιστική δράση των καθηγητών (!).

«Το “My School”  εγκαταστάθηκε στους server  του Υπουργείου Παιδείας πριν τις 28.3.2013, ημέρα που στάλθηκε η εγκύκλιος για τη γνωστοποίηση της λειτουργίας του και την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Α/μιας & Β/μιας Εκπαίδευσης, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, προκειμένου να εντοπιστούν και επιλυθούν τα προβλήματα της νηπιακής ηλικίας του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Σε κάθε περίπτωση, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που έχουν και την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων θα επιμελούνται πλέον με ακρίβεια όλα τα στοιχεία που αφορούν την σχολική τους μονάδα, αφού οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί «Παράβαση Καθήκοντος».Επίσης, σε αντίθεση με το survey που λόγω της γενικότητας και κυρίως της ποσοτικής μορφής των στοιχείων του, ο έλεγχος ήταν σχετικά δύσκολος, το “My School” οριοθετεί την δυνατότητα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο και χωρίς καν να απαιτείται η επίσκεψη των “ελεγκτών” στις σχολικές μονάδες».

Η Ομοσπονδία ζητάει επίσης από το υπουργείο Παιδείας τις νομοθετικές διατάξεις βάσει των οποίων προκύπτει αρμοδιότητα του Υπουργείου να συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα των μαθητών και των γονέων-κηδεμόνων τους όπως επίσης και τον προσδιορισμό του σκοπού της συλλογής των στοιχείων.

Διαβάστε ακόμα: Πρόγραμμα «My Roufianos» στα σχολεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)