to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:26 | 16.09.2013

Κοινωνία

ΟΛΜΕ: Η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά

Ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ για την απεργία


ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με αποφασιστικότητα και πείσμα ξεκίνησε η απεργία στη Β/βάθμια εκπ/ση. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Εκατοντάδες σχολεία ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες.

Η Κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη.

Καταγγέλλουμε τις πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τις ΕΛΜΕ, τις απεργιακές επιτροπές να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε και η αυριανή μέρα να έχει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, που είδαν με επιφύλαξη την κινητοποίησή μας να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα.

Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για συντονισμό όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Δημιουργία απεργιακού ταμείου

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.

Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHABANK.

Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους συναδέλφους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα.

Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)