to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 17.06.2016

πηγή: Efsyn

Πολιτισμός

Όλη η Αθήνα θερινό σινεμά

Από την πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο θα ξεκινήσει φέτος το 6ο Athens Open Air Film Festival, στις 21 Ιουνίου και με την προβολή του θρυλικού ροκ μιούζικαλ «Purple Rain» (1984) του 'Αλμπερτ Μαγκνόλι.


Όλοι γνωρίζουν τη σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του '80, ενώ γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά.

Η προβολή του «Purple Rain», για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες στην Ελλάδα, συνδυάζει τους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν από τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί με τη Big Band και θα ολοκληρωθεί με τo «Purple Rain».

Ο αγαπημένος καλοκαιρινός θεσμός της Αθήνας, για έκτη συνεχή χρονιά, φέρνει τις αναπάντεχες κινηματογραφικές επιλογές στις πιο αναπάντεχες γωνιές της πόλης.

Θα γίνουν περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει από θρυλικά μιούζικαλ μέχρι σπαγγέτι γουέστερν, και από πολυβραβευμένες δημιουργίες μέχρι ταινίες φαντασίας και τρόμου, ελληνικά φιλμ και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική.

Ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες και μουσεία, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά», ενώ δεν θα λείψουν και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Αφιέρωμα στον Σέξπιρ

Το Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται φέτος με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council,  συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του Σέξπιρ.

Καρπός της συνεργασίας το αφιέρωμα «Shakespeare in the City», που περιλαμβάνει έξι ταινίες βασισμένες σε έργα του μεγάλου δραματουργού. 

Στο πλαίσιο αυτό και χάρη στη συνεργασία, από πέρυσι, του Open Air  με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα προβληθούν στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, τρεις ταινίες του αφιερώματος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)