to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 14.06.2016

Πολιτισμός

Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά

Για 6η χρονιά, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει, με περισσότερες από είκοσι προβολές στα ομορφότερα σημεία της πόλης, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο.


Αν βρεθείτε στην Αθήνα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο και συναντήσετε έναν υπαίθριο «κινηματογράφο», στο πιο απρόσμενο μέρος της πόλης, μην απορήσετε. Το Athens Open Air Film Festival - AOAFF (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας), η καλοκαιρινή απόλαυση, που έχει γίνει πια θεσμός στην πόλη, πιστό στο ραντεβού του κι αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικά για τη φετινή διοργάνωσή του, την αφίσα του 6ου Φεστιβάλ επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.

 
 

Γεννημένος το 1991 στο Μαρούσι, άρχισε να απολαμβάνει τις πρώτες διακρίσεις σε ηλικία 7 ετών σε διαγωνισμούς ζωγραφικής. Αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

Η αφίσα, με τα λόγια του Βασίλη Μέξη: «Αν τρεις λέξεις μπορούσαν να περιγράψουν το Athens Open Air Film Festival, αυτές θα ήταν Αθήνα, κινηματογράφος, καλοκαίρι. Με άξονα αυτές τις τρεις έννοιες γεννήθηκε η ιδέα του εικαστικού. Οι δύο πρώτες λέξεις έγιναν ένα, μέσα από την ένωση ενός συμβόλου της Αθήνας και ενός συμβόλου του κινηματογράφου. Η θεά Αθηνά και η “θεά” του κινηματογράφου Marilyn Monroe συναντώνται σε μια ελκυστική, αλλά αντιφατική φιγούρα που ενώνει αρμονικά το κλασσικό με το μοντέρνο. Το καλοκαίρι βρίσκεται διάχυτο μέσα στο εικαστικό με την βοήθεια της ελεύθερης street style τυπογραφίας και των χρωμάτων.
 

AOAFF 2015/E_PATSIALOS
 

Οι χρυσές αποχρώσεις του καλοκαιρινού δειλινού χαρίζουν στην Αθήνα μια μαγευτική ατμόσφαιρα, κάνοντας την έναρξη κάθε προβολής του AOAFF μοναδική.Η φιγούρα, με πλάτη στο φως του δειλινού, αφήνει πίσω της τη μέρα και υποδέχεται τη νύχτα, φωτισμένη από ένα ψυχρό γαλάζιο φως που υπονοεί την έναρξη της ταινίας του AOAFF. Καλές προβολές!».

Πηγή: naftemporiki.gr

tags: σινεμά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)