to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 07.07.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Τέλος εποχής - Η αλαζονική επικοινωνία Μητσοτάκη συγκρούεται με την πραγματική ζωή

«Με προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχε μπει τέλος στην αισχροκέρδεια της αγοράς ενέργειας - Με κυβέρνηση ΝΔ επιχορηγούνται τα καρτέλ»


Σημεία Παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΡΤ1  και στον Δ. Κοτταρίδη:

Ένας ζορισμένος άνθρωπος γεννά συμπόνια. Ένας «ζορισμένος» Πρωθυπουργός γεννά αστάθεια και ανασφάλεια

Η κυβέρνηση μιλά για μία σειρά παραγόντων αστάθειας, οι κρίσεις είναι πολλαπλές (ενεργειακή, ακρίβεια, υγειονομική, περιβαλλοντική, φυσικές καταστροφές εθνικά). Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι ακολουθεί ένας σκληρός χειμώνας  για τον ελληνικό λαό  και βρίσκεται σε μία εσωτερική πάλη ως προς το αν πρέπει να αποδράσει ή να παραμείνει στο τιμόνι της εξουσίας για μερικούς μήνες ακόμη. Λόγω αυτού του διλήμματος έχει ήδη ο ίδιος θέσει σε λειτουργία τον προεκλογικό μηχανισμό, με την αστάθεια που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο πολιτικό περιβάλλον  να φέρει την υπογραφή του.

Η γενικευμένη και αυξανόμενη δυσαρέσκεια στις δημοσκοπήσεις θα καταγραφεί στις κάλπες

Παράλληλα σε μία χθεσινή δημοσκόπηση καταγράφηκε ξανά η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε όλα τα πεδία και σε ποσοστά άνω του 62%: εθνικά, παιδεία, υγεία, ακρίβεια, οικονομία, μεταναστευτικό, ασφάλεια.

Πέραν αυτών των στοιχείων υπάρχει και ένα σημαντικό ακόμη εύρημα, ότι οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν στις κυβερνήσεις συνεργασίας, πράγμα που επίσης δεν συμπίπτει με τα πιστεύω του κ. Μητσοτάκη.

Οι τάσεις των δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν αυτή τη στιγμή την υπάρχουσα δυναμική και καταγράφουν τη συνεχώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών . Η πρόθεση ψήφου από την άλλη, εφόσον δεν έχει κηρυχθεί επισήμως η προεκλογική περίοδος είναι λογικό να μην αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο δείκτη. Εφόσον καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών τότε θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί και η πρόθεση ψήφου. Και βεβαίως όποτε έρθει επισήμως η ώρα της κάλπης η δυσαρέσκεια των πολιτών  θα καταγραφεί και εκεί.

Τέλος εποχής:  Η αλαζονική επικοινωνία Μητσοτάκη συγκρούεται με την πραγματική ζωή.

Προκάλεσε χθες ο πρωθυπουργός συζήτηση για να μιλήσει για την κοινωνική πολιτική, ντύθηκε ΚΚΕ προσπάθησε να πάρει το ρόλο του κ. Κουτσούμπα, μας είπε ότι δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη και άλλα κωμικοτραγικά, ενώ παράλληλα απέφυγε να αναφερθεί στις λέξεις ακρίβεια, κρίση κ.o.κ δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι ζει σε κόσμο που δεν τέμνεται με την πραγματική ζωή. Και αυτό είναι πρόβλημα. Αυτό γεννά ανασφάλεια και αποτελεί παράγοντα αστάθειας.

Με προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχε μπει τέλος στην αισχροκέρδεια της αγοράς ενέργειας-Με κυβέρνηση ΝΔ επιχορηγούνται τα καρτέλ

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι χρήματα θα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κυβέρνηση ΝΔ  δεν είναι πλειοδοτικού τύπου αλλά στρατηγικού σχεδιασμού με κοινωνικό πρόσημο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου της επερχόμενης ακρίβειας ήδη από τον περσινό Ιούλιο. Άρα από τότε επιμέναμε ενόσω μας λοιδορούσε η κυβέρνηση με ανοησίες περί παροδικού φαινομένου ότι πρέπει να διαβάσουν σωστά τη δυναμική και τη διάρκεια της επερχόμενης κρίσης. Βεβαίως έκτοτε σε αυτή την κυβερνητική αδράνεια ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος της Ουκρανίας οπότε η κρίση  επιδεινώθηκε. Έπρεπε να υπάρξουν οριζόντιες πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, όπως π.χ. το πλαφόν στην τιμή της ενέργειας (βλ. εργαλειοθήκη της Ε.Ε.), μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε επιδοματική πολιτική χωρίς να ακουμπά την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα καρτέλ, παίρνοντας απλώς χρήματα από το δημόσιο ταμείο.  Η κυβέρνηση λοιπόν γίνεται χορηγός των καρτέλ. Αν αναζητά κανείς τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα την εντοπίσει στα κίνητρα εκπόνησης και άσκησης πολιτικών και στο στόχο τους. Εν προκειμένω: «χαϊδεύεις» τα καρτέλ ενέργειας ή παρεμβαίνεις ώστε να λύσεις το θέμα της αισχροκέρδειας;

Η Ευρωπαία Επίτροπος χθες είπε ότι θα ελεγχθούν οι χώρες (αφήνοντας υπονοούμενα για τη δική μας) στις οποίες δεν έγιναν οι παρεμβάσεις τις οποίες πρότεινε η Κομισιόν ώστε να ελεγχθεί η αγορά ενέργειας και οι αθέμιτες πρακτικές. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν καταργεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά τον τίτλο της και την μετακυλίει  στις τιμές της ενέργειας! Οι πολίτες θα το δουν στα τιμολόγιά τους. Μήπως ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές πριν εκδοθούν οι επόμενοι λογαριασμοί και φανεί το μέγεθος της κοροϊδίαςq

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)