to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 11.05.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Στις 15 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται η φωνή των προοδευτικών πολιτών της χώρας

Σημεία συνέντευξης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στον Παραπολιτικά FM και στους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή


Το ελληνικό πανεπιστήμιο χρήζει σεβασμού από όλους - Κυρίως από την κυβέρνηση ΝΔ η οποία υποδαυλίζει τις εντάσεις με την ιδεοληψία της και την επιβολή ισχύος

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα εξής: Προφανώς δεν συμφωνεί κανείς με το να υπάρχουν καταστροφές σε δημόσιους χώρους και στα ελληνικά πανεπιστήμια. Το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα διεκδίκησης από το φοιτητικό κίνημα δεν μεταφράζεται σε κανενός είδους βία και υλικές καταστροφές. Και βεβαίως είναι αρμοδιότητα του πανεπιστημίου να κατασκευάζει τις δομές που θεωρεί απαραίτητες.

Είναι δεδομένο ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν χώροι τους οποίους οι φοιτητές χρησιμοποιούν ως χώρους επικοινωνίας και δράσης.  Έχει σημασία το πώς αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία, η συγκεκριμένη κυβέρνηση εν προκειμένω, την  πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της (εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές). Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφενός λειτουργεί ιδεοληπτικά απέναντι στο δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της παιδείας, άρα δυσφημιστικά ως προς την υπόστασή του (τα πανεπιστήμια είναι άντρα παρανομίας κ.ό.κ) νομιμοποιώντας με αυτό τον τρόπο την αστυνομοκρατία, νομοθετώντας πανεπιστημιακή αστυνομία κ.λπ. Αυτή όμως η επιλογή της επιβολής ισχύος μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο υποδαυλίζει τις εντάσεις. Η κυβέρνηση εξισώνει τους χώρους που χρησιμοποιούν οι φοιτητές ως χώρους επικοινωνίας και πολιτικής δράσης ενδεχομένως, με άντρα παραβατικότητας και ανομίας. Αυτή της την ιδεοληψία μετατρέπει σε πολιτική εντολή και στο σώμα της Αστυνομίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αστυνομία να υπερβαίνει τα όρια με γρήγορες και εύκολες επιθέσεις οξύνοντας ακόμη περισσότερο τα πνεύματα. Δεν συμφωνώ καθόλου με τον τρόπο που δρα τα τελευταία χρόνια, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική αστυνομία οφείλει να δρα με νομιμότητα και αναλογικότητα και αυτό είναι εφικτό εκ πείρας, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί των ημερών μου, ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το γεγονός είναι ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο χρήζει σεβασμού από όλους. Και από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν ασχολούμαι με τις δηλώσεις Οικονόμου - Ζει με το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τελεί υπό τον πανικό της κατάρρευσης της κυβέρνησης ΝΔ

Καλούμενη να σχολιάσει με τις δηλώσεις Οικονόμου περί «συνενοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» η Γραμματέας της Κ.Ο.,  αρνήθηκε να αφιερώσει χρόνο σε δηλώσεις ανάξιες σχολιασμού δείχνοντας παράλληλα  κατανόηση ως προς το γεγονός ότι: ο κύριος Οικονόμου βλέπει κάθε μέρα το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που ξυπνά μέχρι την ώρα που κοιμάται. Δεν έχουν καταλάβει πως κυβερνούν και έχουν την ευθύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρές θέσεις και στάση. Το παραμύθι  «δυσφήμηση ΣΥΡΙΖΑ» του κυρίου Οικονόμου, κάθε φορά που κάνει ενημέρωση ή δήλωση δείχνει, δικαίως, φόβο γιατί η κυβέρνηση καταρρέει κάθε ώρα που περνάει. Και αυτό το γνωρίζει, ως εκ τούτου έντρομος στρέφει τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη δύναμη που θα αποτελέσει τον κορμό της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης στη χώρα.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί την επόμενη ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ηγηθεί της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας

Καλούμενη να σχολιάσει την ανάρτηση Κεραμέως σχετικά με την απόφαση του Σ.Ε. ως προς τη συνταγματικότητα, είπε τα εξής:

Με το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας συνεχίζουμε να διαφωνούμε, είναι πολιτική μας απόφαση την επόμενη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης να την καταργήσουμε.

Η πολιτική μας θέση απέναντι στα ζητήματα Παιδείας με την αντίληψη της κας Κεραμέως είναι όπως η μέρα με τη νύχτα.

Η 15η Μαΐου είναι ημέρα ορόσημο για την επικείμενη πολιτική αλλαγή με τον Αλέξη Τσίπρα εκφραστή της βούλησης των προοδευτικών πολιτών της χώρας

Έχουμε ήδη από το καλοκαίρι 2019 δηλωμένο στόχο τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με σκοπό να είναι ένα σύγχρονο, μαζικό κόμμα ενεργών μελών που θα εκφράσει τα πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ώστε να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής δύναμης και διακυβέρνησης στον τόπο.

Κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείξαμε ότι ήμασταν σε θέση να κάνουμε ό,τι δεν έκανε καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν. Να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να την ξαναστήσουμε στα πόδια της. Διαθέτουμε πλέον την εμπειρία και είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε ξανά τη χώρα στο ξέφωτο.

Στόχος μας είναι η κάλπη της Κυριακής 15 Μαΐου να αποτελέσει μέρα ορόσημο προς την επικείμενη πολιτική αλλαγή, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει τη βούληση των προοδευτικών πολιτών της χώρας και να διασφαλίζει την κοινωνική ευημερία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)