to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 21.10.2020

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη προς ΝΔ: Νομοθετείτε την αρπαγή των περιουσιών των πολιτών

«Νομοθετούν βίαιη φτωχοποίηση και αρπαγή περιουσιών των ελλήνων πολιτών-Η αντίληψη Μητσοτάκη περί κοινωνικών ανισοτήτων σε πλήρη ανάπτυξη!»: Παρέμβαση της γραμματέως της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και στους Ι. Χασαπόπουλο - Α. Βούλγαρη


Όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη:

Σήμερα η ΝΔ φέρνει ένα νόμο στο ελληνικό κοινοβούλιο  ο οποίος προκαλεί βίαιη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας με απρόβλεπτες ακόμη συνέπειες. Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης στην περσινή ΔΕΘ είχε πει ότι δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες.  Αυτό που δεν είπε είναι ότι θα κάνω τα πάντα για να διευρύνω τις κοινωνικές ανισότητες και να φτωχοποιήσω αμετάκλητα όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από την δεκαετή βαθιά οικονομική κρίση.

Σε μία χώρα λοιπόν, που σε ένα μόλις χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ, βυθίζεται σε περίοδο νέας οικονομικής κρίσης, εν μέσω πανδημίας,  η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί την αρπαγή των περιουσιών των ελλήνων πολιτών και δρα με ασφάλεια μόνο για τους πιστωτές, δηλαδή τράπεζες και funds.

Η ΝΔ οφείλει να δώσει και λύσεις και απαντήσεις για τα δεινά τα οποία προκαλεί και νομοθετεί

Επί Νέας Δημοκρατίας, αφενός μεν μπήκαμε κατευθείαν στην ύφεση πριν από την υγειονομική κρίση, αφετέρου κυβερνά εδώ και δέκα έξι μήνες -αν δεν το έχει καταλάβει- και οφείλει να δώσει λύσεις και απαντήσεις και να μην καταφεύγει σε αστειότητες περί καμένης γης.  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική κυβέρνηση στην ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία δεκάδες χρόνια που δεν παρέλαβε καμένη γη. Αντίθετα παρέλαβε γεμάτα τα ταμεία και τη χώρα αυτοδύναμη να κινηθεί ελεύθερα στις αγορές.

Είναι καλό να είμαστε ακριβείς: Επί ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και ειδικά στις προστατευόμενες ομάδες δεν έγινε ούτε ένας! Ούτε άνοιξε επί των ημερών μας ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς! Αυτό συνέβη επί πρώτου μνημονίου. Εν κατακλείδι:  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και προστάτευσε την α’ κατοικία σε μια πτωχευμένη χώρα. Δεν πετάξαμε κανένα μπαλάκι, η χώρα και βγήκε στην ανάπτυξη επί των ημερών μας και έκλεισε τον κύκλο των μνημονίων.

Τα 12 μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα που μπορεί να ασκήσει η χώρα μονομερώς-Αυτή είναι η πρόταση μας

Ενώ η στιγμή στην οποία βρισκόμαστε με τα εθνικά μας ζητήματα είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο, δυστυχώς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση είναι αμήχανη και συχνά κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως αυτές που προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες, αντί επί της ουσίας να έχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπιση των θεμάτων.

Ξαναλέω ότι εμείς έχουμε κάνει δημοσίως τις προτάσεις μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νοτίως της Κρήτης. Τα 12 μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα που μπορεί να ασκήσει η χώρα μονομερώς! Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Σήμερα η πρότασή μας είναι αυτή, ώστε να δώσει το σήμα η χώρα ότι όντως υποστηρίζει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η εξωτερική πολιτική οφείλει να διεξάγεται επί στρατηγικού σχεδίου λαμβάνοντας όλες τις νόμιμες πρωτοβουλίες ώστε ο διάλογος να έχει αποτέλεσμα. Οι  κινήσεις εντυπωσιασμού είναι σαν τα πυροτεχνήματα. Ελάχιστης διάρκειας, μηδαμινής επίδρασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)