to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 27.02.2019

Κοινωνία

Σοβαρά επεισόδια και 2 συλλήψεις ακροδεξιών στην Πτολεμαΐδα - Γεροβασίλη: Ο λαός τους γύρισε την πλάτη (βίντεο)

«Ακραίοι κύκλοι που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Δεν τα κατέφεραν. Ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας τους γύρισε την πλάτη», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη


Η Ασφάλεια Κοζάνης προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στην σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στα επεισόδια και στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που έγιναν 500 μέτρα από τον χώρο της εκδήλωσης όπου παραβρέθηκε η υπουργός προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη (βλέπε αναλυτικά παρακάτω). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλος της ομάδας "Πτολεμαίοι Μακεδόνες" και να έχει ηγετικό ρόλο στην διοργάνωση των σημερινών κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί, ότι τα περίπου 50 μέλη της συγκεκριμένης ακροδεξιάς ομάδας προσπάθησαν να σπάσουν το απαγορευτικό κλοιό της αστυνομίας και να φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης, στη Σχολή Πυροσβεστών. Από τις συμπλοκές υπάρχουν τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και ένας πολίτης που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. 

Οι ακροδεξιοί ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο: Βρίζουν, φωνάζουν «παλιοκουμούνια» και «προδότες» και μετά απειλούν με μηνύσεις:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: «Αλήθεια, ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες;»: Ο ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας για τα επεισόδια των ακροδεξιών

«Ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας τους γύρισε την πλάτη»

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε στοχευμένη και προαποφασισμένη ενέργεια «από ακραίους κύκλους που κινούνται με βάση ένστικτα, τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία»  τα επεισόδια κατά την αποφοίτηση των πρώτων πυροσβεστών από τη Σχολή, όπου παραβρέθηκε η υπουργός και επισήμανε ότι «ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης γύρισε την πλάτη» σε αυτους τους ακραίους κύκλους..

«Στο προσκλητήριο των ακροδεξιών "Πτολεμαίων της Μακεδονίας" ανταποκρίθηκαν 15 "Πτολεμαίοι" και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς με δήλωσή του» αναφέρει επίσης η Όλγα Γεροβασίλη σε μήνυμά της στο twitter.

«Ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας τους γύρισε την πλάτη. Επιτέθηκαν με ό,τι μπορούσαν στους αστυνομικούς. Στοχευμένη και προαποφασισμένη η σύγκρουση», τόνισε επίσης η υπουργός με δήλωσή της στο Κοzanimedia και στο Top Channel:

Γνωστός ακροδεξιός της περιοχής επικεφαλής των τραμπούκων - Πέντε συνολικά οι τραυματίες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)