to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 08.07.2020

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Νομοθετούν με γνώμονα το δικό τους φόβο

Το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις «επιχειρεί να φοβίσει τον κόσμο αναζητώντας να επισύρει ποινικές ευθύνες. Και έρχεται τώρα γιατί φοβούνται τι θα ακολουθήσει και νομοθετούν με γνώμονα το φόβο τους», επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ


Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, τόνισε μεταξύ άλλω μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους Δ. Οικονόμου - Ε. Αντωνοπούλου:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα εξουσίας που έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική

Στο ΣΥΡΙΖΑ μας απασχολούν όλα τα θέματα που αφορούν τους ανθρώπους μας, τη στάση μας, τον τρόπο που κυβερνήσαμε εξ ου και είμαστε το μοναδικό κόμμα εξουσίας που έχουμε ασκήσει δημόσια αυτοκριτική για ζητήματα για τα οποία έχουμε εντοπίσει λάθη παραλείψεις κ.λπ. Παράλληλα έχουμε πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μας και πολύ καλά κάνουμε που τις έχουμε.

Η κυβέρνηση βλέπει την επερχόμενη καταστροφή και στρέφει το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ - Πιστεύει ότι έτσι μπορεί να αδρανοποιήσει την κοινωνία

Σχετικά με τον κ. Παππά, στον οποίο αναφέρεστε, συνέχισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το συμπέρασμα όλων μας όπως διαπιστώθηκε και χθες  στη συνεδρίαση της Κ.Ο. είναι ότι εδώ πρόκειται για μία προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη Νέα Δημοκρατία και βεβαίως στόχος είναι να προσβάλουν το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος είναι απλός: Βλέπουν τι έρχεται και αυτό τους δημιουργεί ανασφάλεια. Αποδομώντας τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να την αδρανοποιήσουν. Το χθεσινό συμπέρασμα στην Κ.Ο. ήταν κοινό: Όταν η  Νέα Δημοκρατία χτυπά ένα πρόσωπο,  στόχος της είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν το επιτρέπουμε!

Τόσες μέρες γίνεται μία συζήτηση εν είδει ανοιχτών δικαστηρίων όπου δεν αποδεικνύεται απολύτως τίποτα για τα όσα λέγονται για την εμπλοκή Παππά. Αναφορικά δε με το πώς πρόκειται να κινηθούμε, σας ενημερώνω ότι ό,τι απαιτείται να γίνει θα γίνει. Προς το παρόν η συζήτηση είναι πολιτική και απαντώ πολιτικά.

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον πάντως το γεγονός οι Καλογρίτσας και Μιωνής από αναξιόπιστοι που ήταν γίνονται πυλώνες αξιοπιστίας. Πότε; Όταν βάζουν στο στόχαστρό τους πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε ανόητοι. Εάν η ΝΔ ψάχνει για ανόητους και διαπλεκόμενους ας κοιτάξει μέσα στους κόλπους της, διότι όλη η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το παρακράτος της δεξιάς δείχνει το εσωτερικό της Ν.Δ. 

Όσοι θέλουν να καταγγείλουν, πάνε στον εισαγγελέα! - Οι υπόλοιποι απλώς λασπολογούν

Ερωτώμενη για τις συναντήσεις Παππά με τον Καλογρίτσα ή/και με Μιωνή, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι ο κ. Παππάς και άλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ως είθισται, είχαν επαφές με διαφόρους, ανάμεσα σε αυτούς και επιχειρηματίες. Προφανώς κάποιοι μπορεί και να μην είναι η επιτομή της σοβαρότητας. Αυτά συμβαίνουν. Η επαφή αυτή καθαυτή δεν ποινικοποιείται.  Μόνο όταν έχει παραχθεί αποτέλεσμα, κάτι που δεν ισχύει και δεν αποδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση.  Μπορεί να καταγγέλλει ο κ. Καλογρίτσας ότι δόθηκαν τα 3 εκατομμύρια για να πάρει την τηλεοπτική άδεια, όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε την αδειοδότηση όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Καλογρίτσας  δεν είχε τις απαιτούμενες εγγυήσεις. 

Στην αναφορά των δημοσιογράφων στον κ. Μαρινάκη  ο οποίος κατήγγειλε με τη σειρά του παρέμβαση Μαξίμου για Καλογρίτσα η Όλγα Γεροβασίλη διέκρινε ανάμεσα στην έννοια  της καταγγελίας και της λασπολογίας: Όσοι θέλουν να καταγγείλουν προσφεύγουν στον εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι λασπολογούν. Εν τω μεταξύ εμείς έχουμε στρέψει τον ανεμιστήρα απέναντι στη λάσπη.

Όταν στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στις παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά- Μιωνή για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσφύγει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε απλώς ότι οι συνομιλίες αυτές είναι επιλεκτικά καταγεγραμμένες κατά τη βούληση του ηχογραφούντος Μιωνή. 

Ένας χρόνος κυβερνητικών πεπραγμένων που προσβάλλουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία

Εδώ και ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία αφ ενός μεν έχει παραβιάσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις μία προς μία, έχει καταρρίψει κάθε έννοια δικαιοκρατικού κράτους χρησιμοποιώντας πρακτικές αθέμιτες που προσβάλλουν τους θεσμούς, με πρόσφατο παράδειγμα τις διαδικασίες στην προανακριτική επιτροπή. Χρειάστηκε δύο φορές να πάμε στον Άρειο Πάγο για να προστατευτεί το νομικό σύστημα της χώρας και η κοινωνία από την προσβολή των θεσμών αλλά και σειρά αντισυνταγματικών νομοσχεδίων όπως και το σημερινό για τις δημόσιες συναθροίσεις για το οποίο τοποθετήθηκε επικριτικά και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής. 

Ποια η αξία ενός νόμου που ούτε χρειάζεται ούτε λύνει κάτι;

Σε τι χρειάζεται αυτός ο νόμος; Έρχεται να λύσει κάτι που δεν είναι ήδη λυμένο; Διότι και το θέμα των συναθροίσεων και των απαγορεύσεων και των ποινικών ευθυνών όσων εκτρέπονται είναι λυμένα.  Οι παραβατικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται οφείλουν να αντιμετωπίζονται. Οφειλει να συλλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία τους παραβάτες. Στις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων ότι όσοι συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι η κ. Γεροβασίλη αναρωτήθηκε κατά πόσον για τούτο ενοχλούσε ο νόμος περί συναθροίσεων ή οι πρακτικές που ακολουθούνται. Η ΕΛΑΣ διαθέτει τον τρόπο να δράσει και προληπτικά και αποτρεπτικά.

Γιατί τώρα; Διότι νομοθετούν με γνώμονα το δικό τους φόβο

Η κυβέρνηση επικαλείται τα κάποια 50 άτομα που κλείνουν το κέντρο της Αθήνας για το νομοσχέδιο των συναθροίσεων. Αναληθές γιατί και το νομικό πλαίσιο υπάρχει και η αστυνομία έχει τον τρόπο να περιβάλλει τέτοιες διαμαρτυρίες. Ως προς την αντιμετώπιση του θέματος των παραβατικών συμπεριφορών δεν υπάρχει πουθενά και ποτέ κάποια διάταξη η οποία θα λύσει το θέμα δια νόμου Εκτός και αν προβεί κάποιος σε απαγόρευση των συναθροίσεων…  Ούτε ο ορισμός υπευθύνου της πορείας θα το λύσει. Ο σύγχρονος τρόπος διοργάνωσης εκδηλώσεων και στην Ελλάδα είναι ο διαδικτυακός. Ποιος είναι εκεί ο υπεύθυνος; Και πως ορίζεται κάποιος υπεύθυνος στις αυθόρμητες διαδηλώσεις, στα νεολαιίστικα κινήματα; Ο νόμος δεν απαντάει σε αυτά τα θέματα γιατί δεν είναι εφικτό.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που δημιουργούν στην καθημερινότητα των πολιτών οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πάλι δεν θα απαντήσει ο νόμος. Γιατί κάθε κινητοποίηση και κάθε δημόσια διαμαρτυρία έχει ως συνέπεια κάποιου τύπου όχληση.

Στο δια ταύτα: ο συγκεκριμένος νόμος επιχειρεί να φοβίσει τον κόσμο αναζητώντας να επισύρει ποινικές ευθύνες. Και έρχεται τώρα γιατί φοβούνται τι θα ακολουθήσει και νομοθετούν με γνώμονα το φόβο τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)