to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 19.01.2023

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Νέο βήμα συνταγματικής εκτροπής από την πανικόβλητη κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και στον πανικό της δεν διστάζει να εκτρέπεται και από το Σύνταγμα της χώρας και από τον κανονισμό της Βουλής και από το ρόλο του ελληνικού κοινοβουλίου και της αρμόδιας επιτροπής»


Σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Άρτας , Όλγας Γεροβασίλη στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο, στον Ν. Σβέρκο και στη Β. Κεχαγιά:

Σχετικά με την σημερινή αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ο ο κ. Ράμμος ως οφείλει και έχει δικαίωμα, με βάση το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και την αποστολή της ΑΔΑΕ, ζήτησε ο ίδιος, με επιστολή του να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Εκ του Συντάγματος και εκ του Κανονισμού της Βουλής και της ΑΔΑΕ μπορεί να ενημερώσει μεταξύ άλλων, τόσο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσο και τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

Σήμερα, λοιπόν, ζητήθηκε από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και εφόσον είχε προηγηθεί η επιστολή Ράμμου, να αποφασίσει η επιτροπή της Βουλής την ημερομηνία συνεδρίασης, ώστε να πραγματοποιήσει ο κ. Ράμμος την ενημέρωση που αιτήθηκε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μπλόκαρε τη διαδικασία. Ο προεδρεύων κ. Μπούρας δεν το έθεσε καν σε ψηφοφορία! Πρόκειται για αυτοκατάργηση με διάφορα τερτίπια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της οποίας αρμοδιότητα είναι να αποφασίσει επ’ αυτού. Μονομερώς, αυθαίρετα και απροκάλυπτα η Νέα Δημοκρατία έληξε την διαδικασία.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και στον πανικό της δεν διστάζει να εκτρέπεται και από το Σύνταγμα της χώρας  και από τον κανονισμό της Βουλής και από το ρόλο του ελληνικού κοινοβουλίου και της αρμόδιας επιτροπής.

Σήμερα συντελέστηκε ένα νέο βήμα εκτροπής στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να συγκαλύψουν όλα τα έκτροπα και τα ατοπήματά τους από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα με κάθε τρόπο. Τους έχουμε ενημερώσει -και συνεχίζουμε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα  να πέσει κάτω και ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμικό μέσο που ενδείκνυται γι’ αυτό τον σκοπό.  Δεν θα δεχτούμε ως κανονικότητα ούτε τη συνταγματική ούτε την θεσμική εκτροπή.

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Μετά δε τη σημερινή στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας  στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας -όπου εκτός των άλλων ακούστηκαν και αήθεις επιθέσεις κατά του κ. Ράμμου και της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υποστηρίζει το ρόλο και τη λειτουργίας της, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας- στεκόμαστε, με κάθε θεσμικό μέσο, ευθέως απέναντι στο σκοτάδι που επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης του -όλα στο φως- στη χώρα και τη δημοκρατία!

Το μεγαλύτερο παράκεντρο είναι στημένο στο Μαξίμου με πολιτικό προϊστάμενο έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας κατόπιν την τρέχουσα επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης ότι υπήρχε παραμηχανισμός, παρασύστημα αυτονομημένο που έκανε παρακολουθήσεις μέσα στην ΕΥΠ η Ό. Γεροβασίλη  σημείωσε τα ακόλουθα: «Προφανώς για να το ισχυρίζονται σημαίνει ότι γνωρίζουν. Άλλωστε δια του κ. Οικονόμου είπαν ότι έκαναν και «εκκαθάριση». Είχαμε πει απ’ την αρχή ότι ο κος Μητσοτάκης είναι ή ανίκανος, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ ή επικίνδυνος. Τώρα, προσπαθεί να ξεγλιστρήσει απλά .. ως ανίκανος. Τα ζητήματα άπτονται και της εθνικής ασφάλειας πέραν της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Αλήθεια, έστειλαν κάποιον στον εισαγγελέα; Μας είπε τι ακριβώς συνέβη στην ΕΥΠ; Ο κ. Φλώρος παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ; Και γιατί παρακολουθήθηκε; Για μαύρο χρήμα; Για να τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για αποφάσεις που αφορούν τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Θα απαντήσουν; Και μάλιστα ανανεώθηκε η θητεία Φλώρου. Με την τρέχουσα ελληνοτουρκική κρίση, ο αρxηγός των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να είναι εκβιαζόμενος;

Προς τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης με την πλάτη στον τοίχο βαφτίζει τα σκάνδαλα «σκανδαλολογία» και την υπεράσπιση του πολιτεύματος και των θεσμών «τοξικότητα».

Στο δρόμο προς τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, στερούμενος θετική ατζέντα, βλέποντας, τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι τις πολιτικές της ΝΔ αυτά τα χρόνια και έχοντας φτάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στη φτωχοποίηση, στην ανασφάλεια, στο φόβο για το παρόν και το αύριο επενδύει στο να μειώνει, κατά το δυνατόν, τον πολιτικό αντίπαλο. Δεν έχει διστάσει όλο αυτό το διάστημα να ρίχνει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ – κι όχι μόνο- μιλώντας για «τοξικότητα», για «σκανδαλολογία». Δηλαδή, έχουν συμβεί πρωτοφανή πράγματα για την ελληνική πραγματικότητα: σκάνδαλα που δεν τα προλαβαίνουμε, που είναι περισσότερα από όσα μπορούμε να «καταναλώσουμε», διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ευνοιοκρατία φίλων και κουμπάρων. Αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν σε μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη. Έχουμε έλλειψη ελευθερίας του τύπου, διώξεις δημοσιογράφων, θέση 108 στη περίφημη διεθνή κατάταξη. Την εικόνα της χώρας διεθνώς να διασύρεται∙ από τα γλυπτά του Παρθενώνα μέχρι τα ζητήματα των υποκλοπών κ.ο.κ.

Για όλα αυτά, λοιπόν, η τοξική πολιτική της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα κι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο. Εμείς κινούμαστε θεσμικά εξαντλώντας το γράμμα του Συντάγματος και, φυσικά, δεν θα πάψουμε να ασκούμε κριτική επειδή ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ την ονομάζει «τοξικότητα». Δεν ανέχεται την κριτική ο κ. Μητσοτάκης γιατί θεωρεί ότι η χώρα του ανήκει δικαιωματικά, ότι ό, τι κάνει αυτός είναι σωστό κι ότι όποιος τον σχολιάζει είναι τουλάχιστον εχθρός της πατρίδας.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «θα δείτε πολλά και θα είναι και τοξικά». Μόνο που τα παράγει ο ίδιος. Σε ότι αφορά την υπόθεση, λοιπόν, του Νίκου Παππά πρόκειται για περσινά ξινά σταφύλια. Ξεχνούν να αναφέρουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που απέκλεισε τον κ. Καλογρίτσα από το διαγωνισμό κι όλα αυτά τα ακλόνητα στοιχεία τα οποία υποτίθεται πως θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας προφανώς ήταν αυτό που λέμε «άνθρακας ο θησαυρός». Σας θυμίζω και ένα χθεσινό δημοσίευμα που ήταν ενδιαφέρον και σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Αρχής  Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος ο κ. Βουρλιώτης δέχθηκε πιέσεις να ξεκινήσει έρευνες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απάντησε ότι δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια. Αυτές είναι άθλιες μέθοδοι προεκλογικά για να συμψηφιστούν οι Πάτσηδες ή τα δισεκατομμύρια των αναθέσεων. Όλα αυτά προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα Δικαιοσύνης των πολιτών.

Είμαι βέβαιη ότι όλες αυτές οι επιθέσεις θα ενταθούν όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό θα φοβίσει εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ ή τον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης. Εντέλει στη Δημοκρατία δεν χωρά ο φόβος και όλοι μας οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε. Δε θα δεχτούμε τη θεσμική απαξίωση ούτε την εκτροπή από το Σύνταγμα που επιχειρούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)