to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 16.04.2020

Πολιτική

'Ολγα Γεροβασίλη: Να απαντήσει τώρα η κυβέρνηση! Πότε; Πώς; Γιατί;

«Η χώρα κινδυνεύει να μπει σε βαθιά ύφεση και νέες περιπέτειες και ο Πρωθυπουργός καλά θα κάνει να μιλήσει για αυτά τα ζητήματα, αντί να φροντίζει το προφίλ του» επεσήμανε η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας, Ολγα Γεροβασίλη, στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».


Παρακολουθώντας τις περιστροφές του ομολόγου της Σταύρου Καλαφάτη στην προσπάθειά του να μην απαντήσει τελικώς στο κατ' επανάληψιν ερώτημα του δημοσιογράφου κατά πόσον η κυβέρνηση έχει ήδη χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι, παρά το γεγονός ότι έως τώρα διεκήρυσσε ότι δεν το αγγίζει, η Όλγα Γεροβασίλη οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι: «Μετά από τα όσα είπε ο κ. Καλαφάτης τα πράγματα μοιάζουν πιο δύσκολα και δυστυχώς αυτό μας γεννά μεγαλύτερη ανασφάλεια» είπε η βουλευτής.

«Το πρώτο ζητούμενο είναι βεβαίως  η υγεία αλλά εξίσου μεγάλο ζητούμενο είναι κατά πόσον όταν ανοίξει η πόρτα του σπιτιού οι πολίτες θα βρουν τη ζωή τους εκεί έξω. Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να τοποθετηθεί ως προς τις ενέργειές της διαφανώς, ειλικρινώς χωρίς να αποκρύπτει στοιχεία. Ο κάθε έγκλειστος για λόγους αυτοπροστασίας και πρόληψης πολίτης που αγωνιά για την υγεία του και την υγεία των άλλων, εξακολουθεί να βλέπει, να ακούει και να έχει κρίση. Άρα η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη συζήτηση στην έγκαιρη λήψη των περιοριστικών μέτρων και να οικοδομήσει εν μέσω πανδημίας success story αποκλειστικά γύρω από αυτό το ζήτημα, σκοντάφτει στην πραγματικότητα και τελικώς στην κρίση των πολιτών» συνέχισε η ίδια.

Η Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί τμήμα του μαξιλαριού: Κοστολογημένα, εμπροσθοβαρώς και διαφανώς. Η κυβέρνηση θα μας πει τι κάνει; 

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία έχουμε καταθέσει και η οποία έχει λοιδορηθεί με τον ίδιο τρόπο που έως πρόσφατα λοιδορούνταν και η ύπαρξη του μαξιλαριού με το οποίο θωρακίσαμε τη χώρα, περιλαμβάνει την αξιοποίησή του. Με τρόπο κοστολογημένο, εμπροσθοβαρή, εφικτό και διαφανή. Προτείναμε την χρήση συγκεκριμένου τμήματος του μαξιλαριού (14 δισ) στην κυβέρνηση ώστε να στηριχτεί άμεσα και γενναία η οικονομία με στοχευμένες και συγκεκριμένες δράσεις. Ώστε να μην βρεθούμε αργότερα μπροστά σε νέα οικονομική ερήμωση» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να το παραδεχτεί και να ανακαλέσει την έως τώρα στάση της.  «Άρα αυτό που συζητούμε σήμερα δεν είναι το εάν θα πρέπει ή όχι να αγγιχτεί το μαξιλάρι.  Ας ομολογήσει επισήμως την ύπαρξη του μαξιλαριού, το οποίο κατά τα λεγόμενά τους μέχρι πρότινος δεν υπήρχε. Να ανακαλέσει το ότι μας κατηγορούσε επειδή θωρακίζαμε τη χώρα για κάθε κίνδυνο ώστε σε μία οποιαδήποτε οικονομική κρίση η χώρα έπρεπε να είναι ασφαλής. Εθνική πολιτική κάναμε: Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για να είναι ασφαλής. Αν δεν υπήρχε σήμερα αυτό το μαξιλάρι, η χώρα μας θα είχε πτωχεύσει»

Η Κυβέρνηση να απαντήσει τώρα: Πότε; Πόσο; Γιατί;

«Η ΝΔ μας είπε δια του υπουργού της επισήμως ότι το μαξιλάρι δεν πρέπει να αγγιχτεί ώστε να υπάρχουν εφεδρείες. Στη συνέχεια εν κρυπτώ, μέσω διαρροής από το Υπουργείο Οικονομικών μαθαίνουμε ότι το μαξιλάρι αγγίχτηκε. Ζητάμε από τη Νέα Δημοκρατία να μας πει: Πότε; Πόσο; Και γιατί; Η χώρα θα κινδυνεύει να μπει σε βαθιά ύφεση και νέες περιπέτειες και  ο Πρωθυπουργός όταν απευθύνεται στον ελληνικό λαό μέσω μηνυμάτων όπως προσφάτως αντί να αναλώνεται σε οικοδόμηση του προφίλ του για το 2021 και σε λόγους εν είδει προεκλογικών εξαγγελιών, καλά θα κάνει να μιλήσει για αυτά τα ζητήματα. Με ποιο σχέδιο προτίθεται η κυβέρνηση να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Έτσι οι πολίτες θα αισθανθούν ασφαλείς. Το εν κρυπτώ γεννά πολλά ερωτηματικά και φόβο μεγαλύτερο από εκείνον του Covid-19. Η πανδημία έχει ημερομηνία λήξης. Όχι όμως οι ζωές των πολιτών και η οικονομία της χώρας» είπε ακόμα η Ο. Γεροβασπιλη.

Ακολούθησε εκτός θέματος παρέμβαση του κ. Καλαφάτη ο οποίος έκρινε σκόπιμο να «αποκαλύψει» ότι το μαξιλάρι δεν προήλθε από ανάπτυξη αλλά από απομύζηση του μόχθου του λαού (sic), να διαστρέψει την κοστολογημένη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ με αστειότητες του είδους: Ανοίξτε μπαούλα και μοιράστε με μιας χρήματα, με κορύφωση βεβαίως την εξύμνηση ως (μίας ακόμη) προσωπικής επιτυχίας Μητσοτάκη για τα 12 δισ. και την ποσοτική χαλάρωση. Η Όλγα Γεροβασίλη κατέβαλε, κλείνοντας, μία ύστατη προσπάθεια να επισημάνει στον κ. Καλαφάτη ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται με μπαούλα και ότι είναι μάλλον γραφικό να προσπαθεί να εξαργυρώσει κεντρικές αποφάσεις της ΕΕ λόγω κορωνοϊού ως προσωπικές επιτυχίες του ΠΘ.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)