to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 29.08.2019

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Κοινωνικός αυτοματισμός και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων η «νέα κανονικότητα» της ΝΔ

Κύρια σημεία από την παρουσία της βουλευτού Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί»


Στην παρουσία της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην κίνηση της Κυβέρνησης να καταθέσει 22:00 το βράδυ ένα νομοσχέδιο σκούπα, με ρυθμίσεις από οκτώ διαφορετικά υπουργεία χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και με επείγουσες διαδικασίες, καταστρατηγώντας τις διαδικασίες και τον κανονισμό της Βουλής.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ΔΕΗ, η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε πως  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τα προβλήματα της ΔΕΗ στη βάση της μη μετακύλησης του κόστους στους πολίτες. Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλα 200 εκατομμύρια που είναι το υπόλοιπο του χρέους χωρίς να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων. Υπογράμμισε την ανάγκη διάσωσης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, των δικτύων και των μονάδων, ώστε η χώρα να εξασφαλίσει τα ενεργειακά της αποθέματα.

Κατέδειξε την απαξίωση της ΔΕΗ από την ίδια την Κυβέρνηση, αλλά και την εκ νέου χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού εκ μέρους της προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο της που δεν είναι άλλο από την πώληση της ΔΕΗ.

Όταν διατυπώθηκε υπαινιγμός για την ταύτιση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΔΕΗ με το ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής αντέδρασε, καταδεικνύοντας τη συγκεκριμένη πρακτική ως προσπάθεια στοχοποίησης του 32% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, το κομματικό κράτος που εγκαθιδρύει η Ν.Δ. από τον Αύγουστο δεν τυγχάνει ανάλογου σχολιασμού. Αναρωτήθηκε για το αν η χώρα επανέρχεται σε διαδικασίες πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων, καθώς ειδικά από αρκετούς δημοσιογράφους ζητούνται  «δηλώσεις μετανοίας». Κατέληξε λέγοντας πως «…δεν θα γυρίσουμε στο ’60 τη χώρα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δήθεν άβατο της περιοχής των Εξαρχείων και στα σύνθετα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που αντιμετωπίζει. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι λοιπόν οι πρόσφυγες για τους οποίους η πολιτεία πρέπει να μεριμνά με ευαισθησία και οργάνωση. Η αντιμετώπιση ανάλογων θεμάτων είναι σύνθετη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «Εάν κάποιος θέλει να εντυπωσιάσει ξεκινά από πρόσφυγες, γυναίκες με παιδιά κ.λπ.» και τόνισε πως το πρόβλημα αυτό δεν επιλύεται με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και ολοκληρωμένες πολιτικές αναβάθμισης της περιοχής.

Εξήγησε πως η μάχη με το έγκλημα είναι διαρκής και αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε εξαρθρώσεις μεγάλων κυκλωμάτων ναρκωτικών και παραεμπορίου. Συνέχισε αναφερόμενη στο άσυλο, το οποίο δεν είναι η αιτία του κακού. Είπε χαρακτηριστικά πώς «Εδώ είμαστε και θα το δούμε, είμαι πλήρως πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται να λύσει κανένα θέμα η κατάργηση του ασύλου όπως αποδείχτηκε και με το νόμο Διαμαντοπούλου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)