to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 15.04.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Το κάλεσμα Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση αποτελεί αίτημα της κοινωνίας και είναι μονόδρομος

«Το αίτημα για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης που απηύθυνε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και βρίσκει έκφραση στον προγραμματικό μας λόγο και στην ανοιχτή μας πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις. Είναι ο αναγκαίος μονόδρομος για να απαλλαγούμε από τη Νέα Δημοκρατία και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και από το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη», τονίζει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη


Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Kontra Channel και στους Φ. Κλαυδιανό και Ι. Σχινά, μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε:

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε τα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα στο παγκόσμιο σκηνικό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μίλησε αυτοκριτικά. Διατύπωσε σαφή προγραμματικό λόγο με ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα. Και βεβαίως απηύθυνε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου ανοιχτό κάλεσμα στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων, ως αναγκαίο για τη χώρα, ώστε να υπερβεί τα αδιέξοδα στα οποία βρισκόμαστε σήμερα έχοντας ταυτόχρονα μπροστά μας ένα αχαρτογράφητο τοπίο. Μίλησε και για όσα μας έχουν κάνει περήφανους -και είναι πολλά- και παράλληλα αναγνώρισε τις αδυναμίες μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που έχει τολμήσει να κάνει δημόσια αυτοκριτική. Δε διστάζουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτή τη στιγμή είμαστε βέβαιοι πως και ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών και της χώρας. Γιατί και πάλι στα δύσκολα θα αναλάβουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Το αίτημα για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης που απηύθυνε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και βρίσκει έκφραση στον προγραμματικό μας λόγο  και στην ανοιχτή μας πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις. Είναι ο αναγκαίος μονόδρομος για να απαλλαγούμε από τη Νέα Δημοκρατία και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και από το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη. Η φθορά της Νέας Δημοκρατίας είναι καθημερινή.

Οι πολίτες έχουν πλήρη συνείδηση της κατάστασης: ακρίβεια, ανεργία, φόβος ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον. Εμείς καλούμαστε να μετατρέψουμε την εξαθλίωση αυτή σε ασφάλεια και ελπίδα για το παρόν και το μέλλον. Και η μεγάλη αυτή συνισταμένη είναι κοινός τόπος για όλες και όλους μας στο στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)