to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 06.12.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: «Η πολιτική ηγεσία έχει την ευθύνη για το μήνυμα αυθαιρεσίας που έχει εκπέμψει στην ΕΛΑΣ»

«Δεν υπάρχει μεταφυσική στις συμπτώσεις, υπάρχει πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της Δεξιάς» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (Γ. Παπαδάκης και Μ. Αναστασοπούλου)


«Δυστυχώς το αποτρόπαιο συμβάν του πυροβολισμού στο κεφάλι του δεκαεξάχρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη συμπίπτει χρονικά με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και συμβαίνει ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Σαμπάνη» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη και κατόπιν προχώρησε σε δύο ζητήματα που αφορούν το χθεσινό συμβάν και σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΑΣ υπό την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία.

«Ποιος και γιατί έδωσε την ασύμβατη με το νόμο εντολή καταδίωξης;»

«Πρώτον, υπήρξε μία κλοπή ευτελούς αξίας, η οποία, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, δίνει στον δικαστή το δικαίωμα και να μη δικάσει καθόλου τον πολίτη αυτόν εφόσον το προϊόν που εκλάπη καταναλώνεται άμεσα. Αυτά προβλέπει ο νόμος στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν δικαιολογείται καταδίωξη. Ποιος έδωσε αυτή την εντολή και γιατί; Και εάν δεν δόθηκε εντολή καταδίωξης, τότε γιατί αυθαιρέτησαν οι αστυνομικοί;» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

«Η αστυνομία δρά με βάση τους νόμους της χώρας», επισήμανε. «Όχι αυθαίρετα. Υπάρχουν κανόνες και πρωτόκολλα εμπλοκής ή αντιμετώπισης τα οποία οφείλουν να τηρούνται. Το ζητούμενο παραμένει: Πώς διασφαλίζεται η νόμιμη δράση της αστυνομίας;»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την ευθύνη για το μήνυμα αυθαιρεσίας που έχει εκπέμψει στην ΕΛΑΣ»

«Δεύτερον, και αφότου έγινε η καταδίωξη, ο πυροβολισμός σε ζωτικό όργανο κατά άοπλου ανηλίκου συνιστά παράνομη πράξη. Οι δικαιολογίες δεν με αφορούν. Με αφορά ο τρόπος με τον οποίο δρα ή πρέπει να δρα η ελληνική αστυνομία. Τα περαιτέρω θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, και πρόσθεσε: «Οφείλω επίσης να θυμίσω ότι στη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ο τότε υπουργός κ. Παυλόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, ασχέτως αν έγινε ή δεν έγινε δεκτή. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε μηδενικά ανακλαστικά σε αντίθεση με τα συμβάντα που είναι πολυάριθμα. Συμπερασματικά: η πολιτική ηγεσία έχει την ευθύνη για το μήνυμα αυθαιρεσίας που έχει εκπέμψει στην ΕΛΑΣ».

«Ουδείς εναντιώνεται στην οικονομική ενίσχυση ομάδας εργαζομένων. Η ΕΛΑΣ όμως δεν έχει ανάγκη από επιδόματα εξαγοράς συνειδήσεων».

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε: «Προφανώς στην οικονομική ενίσχυση ομάδας εργαζομένων δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς και βεβαίως θα έπρεπε να δοθεί και στο υγειονομικό προσωπικό και σε άλλες ομάδες εργαζομένων. Ωστόσο αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει ανάγκη από επιδόματα εξαγοράς συνειδήσεων. Η ΕΛΑΣ έχει ανάγκη από πραγματική στήριξη και ενίσχυση, από μηχανισμούς κάθαρσης».

«Εν τω μεταξύ», θύμισε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον συνομιλητή της και βουλευτή της ΝΔ κ. Δ. Καιρίδη, ο οποίος διατεινόταν ότι η ΕΛΑΣ είχε περιπέσει στην εξαθλίωση επι ΣΥΡΙΖΑ, πως «ό,τι προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ το '20 και το '21 σε αυτοκίνητα και εξοπλισμό είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, έργο που ολοκληρωνόταν και γίνονταν οι παραδόσεις. Κι όσον αφορά τους ασυρμάτους ανατρέξτε στη σύμβαση του 2014 με την Krikel του κ. Κικίλια!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)