to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 03.09.2019

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Η Ν.Δ. καθυστέρησε να πάρει μέτρα για το προσφυγικό (βίντεο)

Η τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στον ΣΚΑΪ


Η Ν.Δ. ανακάλυψε σήμερα ότι δεν «έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρόσφυγες» αλλά είναι ένα θέμα γεωπολιτικό. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι σύνθετα προβλήματα με παγκόσμια και ευρωπαϊκή διάσταση τόνισε η τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Κανείς δεν μεταναστεύει χωρίς λόγο, εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, περιγράφοντας ότι είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι που ρισκάρουν τα πάντα.

Η τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό με μια στρατηγική ολοκληρωμένη και ότι το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό».

Άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. για καθυστερήσεις στο προσφυγικό. Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι καθυστέρησε η Ν.Δ. να μετακινήσει τους 1.500 πρόσφυγες από τη Μόρια, όπως ήταν προγραμματισμένο ήδη από αρχές Ιουλίου από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Η Ν.Δ. καθυστέρησε γιατί σκέφτηκε ότι μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πιο αποτελεσματικά, χωρίς να έχει καταλάβει το πώς».

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την άμεση αποστράτευση από το Σώμα της αντιστρατήγου που γνώριζε πάρα πολύ καλά το προσφυγικό. «Από την πρώτη μέρα αποστρατεύτηκε από το Σώμα η μόνη γυναίκα αντιστράτηγος που έχει την καλύτερη γνώση του προσφυγικού – μεταναστευτικού σε όλη την Ευρώπη με διεθνείς διακρίσεις».

«Στην Μόρια όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 5.000 και σήμερα είναι 11.000. Αν η Ν.Δ. αποφασίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως θέμα εθνικό και διμερές μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Σύμμαχός μας είναι η Ευρώπη και η Ελλάδα οφείλει να πιέζει για να τηρηθεί η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκία». Τέλος η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που ήρθε για να μείνει.

«Δεν λύθηκε το πρόβλημα των Εξαρχείων μόλις βγήκε ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός» είπε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Δεν θα διαφωνούσα με καμία επιχείρηση όταν στρέφεται ενάντια στην παραβατικότητα, τα ναρκωτικά».

«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο. Είναι από τις πιο ζωντανές συνοικίες» ενώ όπως πρόσθεσε είχαν γίνει και επιχειρήσεις με συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών και επί των ημερών της. «Πιο ψέμα δεν γίνεται από το ότι δεν αφήναμε την Αστυνομία να επιχειρήσει» απάντησε η κ. Γεροβασίλη στο μύθο που καλλιεργήθηκε.

Τέλος η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα γραμματέα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Kατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)