to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 04.11.2021

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: η κυβέρνηση διαλύει το θεσμό των λαϊκών αγορών

«Με το νόμο που ψήφισε απέκλεισε τους πραγματικούς παραγωγούς από την λήψη αποφάσεων και της εποπτείας των λαϊκών αγορών, μετατρέποντας την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε εργαλείο πολιτικής και όχι μόνο ιδιοτέλειας»


Δήλωση της βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά την ψήφιση του σ/ν «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων»:

Μέσα στην πανδημία, με το κύμα ακρίβειας να λαμβάνει διάσταση τσουνάμι, η κυβέρνηση διαλύει το θεσμό των λαϊκών αγορών. Ενός αποτελεσματικού οικονομικού θεσμού που επιτρέπει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μεταξύ των πραγματικών παραγωγών και των νοικοκυριών – καταναλωτών για την προμήθεια φρέσκων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων. Το έπραξε, κατά τον προσφιλή τρόπο της, απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα και την πλειοψηφία των οργανώσεων των πωλητών, των επαγγελματιών και ιδιαίτερα των παραγωγών.

Με το νόμο που ψήφισε απέκλεισε τους πραγματικούς παραγωγούς από την λήψη αποφάσεων και της εποπτείας των λαϊκών αγορών, μετατρέποντας την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε εργαλείο πολιτικής και όχι μόνο ιδιοτέλειας. Η κυβέρνηση των «ακαταδίωκτων», που χαρίζει σε κάποιους φόρους και δάνεια και αναθέτει απευθείας έργα εκατομμυρίων σε άλλους, ορίζει το πρόστιμο του παραγωγού για ένα αδήλωτο ματσάκι μαϊντανό στην ψηφιακή πλατφόρμα σε 500 ευρώ! Στα 6 ματσάκια στην τριετία προβλέπει την αποβολή τους από το σύστημα και την οριστική οικονομική καταστροφή τους! Την ώρα της εκτόξευσης των τιμών στα καύσιμα, τις πρώτες ύλες και τα εφόδια, η κυβέρνηση αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και σπρώχνει τους παραγωγούς στο γκρεμό για να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για συγκεκριμένα ολιγοπώλια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)