to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 13.12.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: «Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι ευθυνόφυγο δραπέτη!»

Για εκτροπή στο πολίτευμα μίλησε, αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλεύτρια Άρτας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους Δ. Οικονόμου και Ά. Παυλόπουλο


Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Καϊλή, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε τα ακόλουθα: «Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση αν η κ. Καϊλή είναι στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται βεβαίως για ένα πολιτικό πρόσωπο, που όμως σήμερα προφυλακίζεται για εγκληματική δράση. Μιλάμε ξεκάθαρα για προσωπική ευθύνη και  προφανώς δεν προτίθεμαι να το χρεώσω πολιτικά ούτε στο ΠΑΣΟΚ συλλήβδην ούτε στη Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά τώρα με την πολιτική στάση της κ. Καϊλή πρέπει να πω ότι εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα άφηνε το ακροκεντρώο αποτύπωμά της. Ξεκινώντας από δηλώσεις περί επιδομάτων σε τεμπέληδες μέχρι την υποστηρικτική προς το Κατάρ δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα και την πρόοδο που έχει επιτύχει αυτή η χώρα την ώρα που χιλιάδες εργάτες τους οποίους έφερναν από το Νεπάλ πέθαναν από ηλίαση. Να θυμηθούμε επίσης πως πρωτοστάτησε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών σε διαδηλώσεις με ακροδεξιά στοιχεία, και πόσο πιστά υποστήριξε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ως πρωθιέρεια.

Και μία παρατήρηση: συνήθως οι άνθρωποι που διαφθείρονται και εμπλέκονται σε εγκληματική δράση επιθυμούν στενές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία θεωρώντας ότι έτσι προστατεύονται περισσότερο».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι πολιτικές συνεργασίες χτίζονται στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Δεν προκύπτουν ευκαιριακά

«Μία υπόθεση διαφθοράς ενός ή μίας πολιτικού επουδενί δεν καθορίζει πολιτικές συνεργασίες» απάντησε η Γραμματέας της Κ.Ο. στο υπονοούμενο του δημοσιογράφου ότι μετά το συμβαν Καϊλή «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έρχονται πιο κοντά». «Αυτό που κρίνει μία συνεργασία», συνέχισε η Όλγα Γεροβασίλη «είναι η σύγκλιση σε προγραμματική βάση» και πρόσθεσε ότι: «Κατά την εκτίμησή μου, αυτό το οποίο μετά βεβαιότητος έχει σήμερα συμβει είναι ότι το ρήγμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών έχει θέσει διαχωριστική γραμμή στην πιθανότητα  μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο».

Υπάρχει εκτροπή στο πολίτευμα

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε τη στάση του Πρωθυπουργού στη Βουλή ως απόδραση στην προσπάθειά του να αποφύγει να απαντήσει στην ευθεία ερώτηση που του απεύθυνε ο  Α. Τσίπρας κατά πόσον παρακολουθούνταν οι Φλώρος και Χατζηδάκης. «Ο Πρωθυπουργός της χώρας μέχρι στιγμής σε όλες τις δυσκολίες που έχει συναντήσει και φυσικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών καταφεύγει στην απάντηση ότι "ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα" δυστυχώς όχι με τη σωκρατική  έννοια. Σηκώθηκε και δήλωσε ότι εδώ λήγει η συνεδρίαση, ως μη όφειλε, δηλαδή δραπέτευσε!» είπε η κ. Γεροβασίλη και έθεσε το παρακάτω ερώτημα: «Η χώρα στην οποία ένας υπερσυγκεντρωτικός πρωθυπουργός παρακολουθεί στενούς συνεργάτες, υπουργούς, τις οικογένειές τους, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους υπεύθυνους για εξοπλιστικά προγράμματα κ.λπ. δεν ξέρω αν λέγεται δημοκρατία. Το σίγουρο είναι ότι εδώ υπάρχει εκτροπή στο πολίτευμα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου από πού πηγάζει η βεβαιότητα της κ. Γεροβασίλη ότι υπάρχει ευθύνη στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε τα εξής: «Αναζητούσαν στοιχεία. Τα στοιχεία υπάρχουν και δείγμα αυτών τα είδαμε. Η κ. Βλάχου υπέγραψε έξι φορές για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)