to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 25.05.2023

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Είμαστε εδώ. Δίνουμε ξανά τη μάχη!

«Η κριτική μας στην ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη είναι άκρως επίκαιρη» ανέφερε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη της, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αναίρεσε υποσχέσεις που είχε δώσει για ξεπάγωμα 3ετιών, ενώ θα ξαναέχουμε ανασφάλιστους πολίτες με αδυναμία ιατροφαρμακευτικής πρόσβασης


Κυβερνήσεις, κόμματα και βουλευτές βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων πολιτών για να κρίνονται διαρκώς, τόνισε η βουλευτής Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στο MEGA

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί ευθύνης των πολιτών για το εκλογικό αποτέλεσμα η βουλευτής Άρτας υπήρξε ξεκάθαρη:

-Κυβερνήσεις, κόμματα και βουλευτές βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων πολιτών για να κρίνονται διαρκώς.  Οι πολίτες με την ετυμηγορία τους μας αξιολόγησαν όπως έκριναν.

-Η απόλυτη αλήθεια, ως  δόγμα, δεν  υπάρχει ούτε στη ζωή, ούτε φυσικά στην πολιτική. Προφανώς κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνη στους πολίτες για την ψήφο τους.

Τόνισε πως «όλοι εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί»

Αναφορικά με τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος και τις ευθύνες  η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε πως «μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και σε συνθήκες σοκ κληθήκαμε να οργανώσουμε τη σκέψη μας, να εντοπίσουμε τα αίτια αλλά και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Υπογράμμισε πως ο Αλέξης  Τσίπρας πρώτος βγήκε και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο που ήλπισε σε μία προοδευτική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη. «Αυτό υπέδειξε το ήθος του. Όλοι όμως έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί»

Πολυπαραγοντικό ζήτημα η εκλογική ήττα

Ως πολυπαραγοντικό ζήτημα χαρακτήρισε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη και εντοπίζοντας στη συνέχεια δύο προβληματικά πεδία, αναφορικά με την επικοινωνιακή επάρκεια  αλλά  και  την στρατηγική: 

-Το πρόγραμμά μας, αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας,  μελέτης και κοινοβουλευτικού έργου σε όλα αυτά τα χρόνια της αντιπολίτευσης  όπως αποδεικνύεται δεν έφτασε στους πολίτες.

-Ο προγραμματικός λόγος μας, η επικοινωνία μας προφανώς δεν ήταν όσο διαυγής και διεισδυτική έπρεπε. Ενίοτε δε δημιουργήθηκε από άστοχες μεμονωμένες παρεμβάσεις στρεβλή εικόνα.

Ανέφερε επίσης πως στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν η επένδυση στην απλή αναλογική.  «Είχαμε την πρόθεση να συγκυβερνηθεί η χώρα από τις προοδευτικές δυνάμεις στη βάση προγραμματικής σύγκλισης.  Ωστόσο η συστηματική άρνηση αυτών των δυνάμεων γέννησε στην κοινωνία αίσθημα αστάθειας. Κατ΄ αυτόν  τον τρόπο κάηκε η απλή αναλογική με ευθύνη βεβαίως όλων των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «η κριτική μας στην ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη άκρως επίκαιρη. Παρόντα τα δείγματα γραφής του τι πρόκειται να ακολουθήσει»

-Το γεγονός ότι δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς η θετική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναιρεί ούτε γράμμα από την κριτική την οποία ασκούμε στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη

-Σήμερα μόνον… ο κ. Μητσοτάκης αναίρεσε υποσχέσεις που είχε δώσει για ξεπάγωμα 3ετιών, καθώς η Κομισιόν έβαλε φρένο και έτσι το μετέθεσε για το 2027.  Στην υγεία. Θα ξαναέχουμε ανασφάλιστους πολίτες με αδυναμία ιατροφαρμακευτικής πρόσβασης κ.ο.κ.

-Το λούστρο του προγράμματος της ΝΔ δεν αντιστοιχεί στο περιεχόμενό του. 

Τόνισε πως «είμαστε εδώ, δίνουμε ξανά τη μάχη με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα  για να αποτρέψουμε την ανεξέλεγκτη επέλαση της Δεξιάς. Σε αυτές τις εκλογές στόχος είναι η αλλαγή των συσχετισμών, να αποτρέψουμε η χώρα να κυβερνηθεί από μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση χωρίς θεσμικά αντίβαρα και με βολική αντιπολίτευση»

Ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο για την Αριστερά, για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα σημειώνοντας πως «ένα συγκεκριμένο σύστημα δε θα ήθελε να τον ξαναδεί, όπως έχει διατυπωθεί από τον κ. Μητσοτάκη»

«Ο Τσίπρας όμως είναι εδώ και θα ξαναδώσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, με το  κυβερνητικό μας πρόγραμμα» κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)