to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 21.10.2016

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Δομικός ανασχηματισμός με στοιχεία διεύρυνσης (βίντεο)

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, απάντησε πως πάντα υπάρχουν καινούρια πρόσωπα. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε από πολλές κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εκπροσωπηθούν και συμπλήρωσε πως και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπήρξαν πρόσωπα εκτός κόμματος


Υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που θα συνυπολογίσει ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αλλά το πότε θα γίνει δεν θα το πω εγώ, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε ερώτηση για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, απάντησε πως πάντα υπάρχουν καινούρια πρόσωπα. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε από πολλές κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εκπροσωπηθούν και συμπλήρωσε πως και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπήρξαν πρόσωπα εκτός κόμματος. 

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι στην Ευρώπη η Σοσιαλδημοκρατία μετατοπίζεται από τις πολιτικές λιτότητας, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα και γι' αυτόν τον λόγο η Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας καταγράφει ιστορική συρρίκνωση.  Ερωτηθείσα για «στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Δεν πρόκειται περί παλιού και καινούριου , πρόκειται περί πολιτικών επιλογών, ο κόσμος στήριξε στο παρελθόν, με μεγάλα ποσοστά, τη Σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί οι ψηφοφόροι έφυγαν και στήριξαν τον ΣΥΡΖΑ, γι' αυτό και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ανάγκη έκφρασης του μεσαίου χώρου».

Ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιλόγησης

Σχετικά με την αξιολόγηση και την απομείωση του χρέους, υπογράμμισε ότι, ήδη από τον Μάιο, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Αναφερόμενη στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση τρέχει ταχύτατα για την επιτυχή ολοκλήρωση της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να πάμε παρακάτω όπως έχει συμφωνηθεί τον Μάιο, ενώ επανέλαβε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι πως εάν δεν απομειωθεί το χρέος κανένα πρόγραμμα δεν θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.  Είπε ότι στον πόλεμο κάποιες μάχες τις χάνεις, αλλά ο στόχος παραμένει να κερδίσεις τον πόλεμο. Υποστήριξε ότι και η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε με θυσίες, ενδεχομένως και η δεύτερη να κλείσει με θυσίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα «εργασιακά» δεν αποτελούν «αγκάθι», καθώς η θέση της κυβέρνησης διαμορφώνεται κοντά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της χθεσινής δήλωσης του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι για την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

 

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου - Πρωτόγνωρη η πίεση στον δικαστικό κόσμο

Σε ερώτηση για τον νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «υπάρχει ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο, διαφωνίες ως προς τη διαδικασία μπορεί να υπάρχουν» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια αντιπολίτευση, που μας αποδίδει χαρακτηρισμούς. Πρόκειται για αντιθεσμικούς χαρακτηρισμούς που βλάπτουν τη δημοκρατία». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιχειρεί να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και συμπλήρωσε: «πολλοί κούνησαν το δάχτυλο στη δικαιοσύνη, όχι εμείς. Ακούω καθημερινά παρεμβάσεις από στελέχη της ΝΔ, που δημιουργούν κλίμα. Ο λόγος της κυβέρνησης έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά».

Για την τροπολογία Παππά και τη διακοπή σήματος στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, είπε ότι αφενός δεν ήρθε η τροπολογία ως απειλή και αφετέρου δεν αποσύρθηκε, αλλά ανεστάλη. Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε πως η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει και όσους πλήρωσαν για τις άδειες. Πάντως, υποστήριξε, ότι όποια Βουλή νομοθετεί, οφείλει να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, εάν έρχονται σε αντίθεση με τους ψηφισμένους νόμους. Επανέλαβε πως για τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιθυμεί να είναι αποτέλεσμα διαλόγου, για να τονίσει ότι κινείται ένα ολόκληρο σύστημα που κουνάει το δάχτυλο στη Δικαιοσύνη, με στόχο αυτή η κυβέρνηση να "πέσει" πάση θυσία. 

Σε ερώτηση για την υπόθεση του δικαστικού λειτουργού και την παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης, αλλά και τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του δικαστικού, απάντησε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ζητήσει την έρευνα για το εάν υπήρξε "εύνοια" με όχι επιθυμητό τρόπο, για να προαχθεί άλλος δικαστικός. Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε και έρευνα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τού συγκεκριμένου δικαστή του ΣτΕ. Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι «αυτό που γίνεται στη δημόσια σφαίρα για την πίεση στον δικαστικό κόσμο το θεωρώ πρωτόγνωρο και δεν εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Για το ενδεχόμενο εάν θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, η κ Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι «ο κάθε νόμος παράγει ουσιαστικά και πολιτικά αποτελέσματα για όλους μας...Εάν υποθέσουμε ότι κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος γυρίζουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο κανείς δεν θέλει,

αλλά η κυβέρνηση παραμένει στο δόγμα νόμος και τάξη». Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, απάντησε πως η μέχρι στιγμής ενημέρωση φέρνει τον νυν γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα ως τον προτεινόμενο.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)