to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:26 | 11.01.2019

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες οι ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ

«Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές», δηλώνει η αρμόδια υπουργός με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής και η συνδικαλίστρια Θ. Δριμάλα


Η δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη σημερινή επίθεση ανδρών των ΜΑΤ σε διαδηλωτές:

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

ΕΔΕ για τους τραυματισμούς

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η επίθεση των ΜΑΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών το μεσημέρι της Παρασκευής, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Με ανακοίνωσή του (αναλυτικά παρακάτω) και το ΚΚΕ καταγγέλλει των τραυματισμό διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

To 902.gr δημοσίευσε τη φωτογραφία με την τραυματισμένη εκπαιδευτικό:

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών.

Με τον Γ. Δελή επικοινώνησε ο Δ. Βούτσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιάννη Δελή, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση και εξέφρασε την απόλυτη αποδοκιμασία του για το γεγονός του αναίτιου τραυματισμού του από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας δασκάλων και καθηγητών.

Καταδικάζει το ΥΠΠΕΘ

Με αφορμή την επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών , το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

«Η "τυφλή" αντίδραση ορισμένων αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνη και απόλυτα καταδικαστέα. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας

Η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα. Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση  των δύο τραυματιών.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ

Παράλληλα, το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέρτει ότι για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η «Λαϊκή Ενότητα» καταγγέλοντας «άγρια καταστολή» και τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα καθολικό αναβαθμισμένο δημόσιο  σύστημα εκπαίδευσης, επαρκώς χρηματοδοτούμενο και στελεχωμένο από το  αναγκαίο προσωπικό που θα καλύπτει όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών και θα απαντάει στις ανάγκες της κοινωνίας.

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη

«Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλήγοντας «με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να "κλείσει τις εκκρεμότητές του", δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)