to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 19.01.2016

Κοινωνία

Όλες οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού - Στις 4 Φλεβάρη η πανελλαδική απεργία

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα. Στο στόχαστρο η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, με τις αντιδράσεις τους να κορυφώνονται στις 4 Φλεβάρη, ημέρα Πανελλαδικής απεργίας που προκύρηξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι καθώς αυτή τη βδομάδα εργαζόμενοι στα λιμάνια, στην τοπική αυτοδιοιήκηση κατεβαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. «Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη μετά τη ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, η οποία προκύρηξε πανελλαδική απεργία για τις 4 Φλεβάρη.
 
 

Την Τετάρτη η έξοδος των αγροτών με μπλόκα

Κλιμακώνουν από αύριο τις κινητοποιήσεις τους γεωργοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία (διαβάστε αναλυτικά). 

Στάση εργασίας προκύρηξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην «ασφαλιστική-συνταξιοδοτική ‘απορρύθμιση’ που προτείνει η συγκυβέρνηση». Την ίδια ημέρα, στις 12.00, το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Παραγωγοί και πωλητές λαϊκών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό 

Στο πλαίσιο των εξαγγελιών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ελλάδος για κινητοποιήσεις, η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας.  Ακόμη, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης για το ασφαλιστικό στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, στις 28 του μήνα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στα εγκαίνια της AGROTICA 2016 και στις 4 Φεβρουαρίου 2016 θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία.

4ωρη στάση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών την Πέμπτη 

Έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, το απόγευμα, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ασφαλιστικού. Επίσης, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασία των γιατρών όλης της χώρας, που εργάζονται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς το πρωί της ίδιας ημέρας στο κέντρο της Αθήνας. 


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 20 και 21 Ιανουαρίου

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.


Ελλείψεις στα νοσοκομεία καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ και προαναγγέλει κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις  όμως προαναγγέλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστέλεχωση του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων είναι μειωμένοι κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, για όλους τους κωδικούς πλην των φαρμάκων, καθότι τα ακριβά φάρμακα θα χορηγούνται πλέον από τα Νοσοκομεία.

Δεύτερον  εστιάζει στις ελλείψεις προσωπικού τονίζοντας ότι «η μία οργανική θέση στις τρεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις με κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, κλινών και κλινικών.

Επιπλέον αναφέρει ότι το προσωπικό σήμερα στα Νοσοκομεία είναι 45.000. πριν τα μνημόνια ήταν 65.000.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας εφέτος θα κλείσουν κάτω του 5% του ΑΕΠ και η ιδιωτική θα αγγίξει το 4% του ΑΕΠ, ενώ στα Συστήματα Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Δημόσιες Δαπάνες είναι 7,5% και 1% η ιδιωτική.

Επιπλέον σημειώνει, ότι τα Νοσοκομεία των άλλων χωρών της Ευρώπης επιχορηγούνται με 2,9% του ΑΕΠ εν αντιθέσει με τα Νοσοκομεία της χώρας μας, που εφέτος θα είναι κάτω του 1,5% του ΑΕΠ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι έως τις 22/1

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι έως την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αντιδρώντας στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Οι δικηγόροι θα απέχουν των καθηκόντων τους έως τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα αποφασίσουν εκ νέου για τη στάση που θα τηρήσουν.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα μέλη της Ολομέλειας επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων».

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη σε όλη τη χώρα -

«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!» τονίζει το ΠΑΜΕ και διοργανώνει συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το Σάββατο 23 Γενάρη. Παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη, επισημαίνοντας: «Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!».

ΕΣΕΕ: Κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 4/2

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ, στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό «συνειδητά και υπεύθυνα δέχτηκε την αύξηση 1% των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών για την επικουρική ασφάλιση, προκειμένου η Κυβέρνηση να προετοιμάσει και να παρουσιάσει ένα ασφαλιστικό βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό, χωρίς την πίεση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος».  «Ως εκ τούτου, ο εμπορικούς κόσμος αντιδρά απέναντι σε ένα ασφαλιστικό σχέδιο που δεν βγάζει πουθενά» προσθέτει. 

Πληροφορίες: stokkokino.gr, in.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)