to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όλα θα πάνε ρολόι

Απραξία, πολιτική εξαπάτηση και απευθείας αναθέσεις είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας


Το διάγγελμα Μητσοτάκη ήταν μια αγωνιώδης προσπάθεια για επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας την ώρα που η πραγματική κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης.

Σήμερα είναι πια καθαρό ότι επί τέσσερις μήνες, μετά το λοκ ντάουν, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να θωρακίσει την κοινωνία από ένα δεύτερο και απολύτως αναμενόμενο κύμα πανδημίας.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή, οι ΜΕΘ για Covid-19 έχουν γεμίσει, τα σχολεία άνοιξαν με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και μόνο εφόδιο τις μάσκες - αλεξίπτωτα, η εικόνα από τις δημόσιες συγκοινωνίες είναι οικτρή.

Δικαίως ο κόσμος αναρωτιέται τι έκανε η κυβέρνηση τόσον καιρό. Και οι ισχυρές ενστάσεις των λοιμωξιολόγων, που βγαίνουν πλέον ανοιχτά στη φόρα, δημιουργούν ακόμα περισσότερη ανησυχία.

Αυτή την εικόνα απόλυτης απραξίας προσπάθησε να διασκεδάσει ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας έναν απολογισμό με εκατοντάδες λεωφορεία, περισσότερες από 1.000 ΜΕΘ και χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, όλα αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής.

Για τα λεωφορεία μιλούν μόνες τους οι καθημερινές εικόνες από τη ζωή της πόλης και η εμπειρία όσων είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται με αυτά.

Ο αριθμός των ΜΕΘ είναι φουσκωμένος, με τις μονάδες του ιδιωτικού τομέα και τις κλίνες Αυξημένης Φροντίδας. Πολλές ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν κλειστές επειδή δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Και το υγειονομικό προσωπικό είναι μειωμένο κατά 5.000 σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία. Οι κραυγές αγωνίας από τα νοσοκομεία πληθαίνουν.

Απραξία, πολιτική εξαπάτηση και απευθείας αναθέσεις είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας. Α, και μια δεύτερη λίστα Πέτσα. Και όλα θα πάνε ρολόι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)