to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όλα τα μωρά στην πίστα

Είναι ευλογία να είσαι η Ν.Δ., είναι ευτυχία να είσαι η Ν.Δ. Να έχεις τόσα πρωτοκλασάτα -με το συμπάθιο- στελέχη, που να μην ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις.


Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Πρέπει να τον επανεκλέξει απαξάπαντος η Ν.Δ. τον Μεϊμαράκη, τέτοιο μουστάκι έχει να δει η Δεξιά από τις ένδοξες εποχές του στρατάρχη Παπάγου. Και δεν χρειάζεται και άλογο ο Ευάγγελος, ως Κένταυρος καλπάζει από μόνος του προς τα πεπρωμένα της φυλής. Ο Βαγγέλας είναι η συνιστώσα των φυλών της Ν.Δ., η σάρκινη κιβωτός που διασώζει τα είδη, πάνω απ' όλα, όμως, ο Βαγγέλας σκορπάει κέφι κι αυτό το κέφι θα είναι εξόχως απαραίτητο για τη Ν.Δ. εκεί στα μαύρα και ατέλειωτα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα αρχηγικά προσόντα του είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, η δήλωση ότι δεχόταν την τρόικα στο γραφείο του μετά χαράς και η αγορά τηλεφωνικού κέντρου από τον Χριστοφοράκο της Siemens σε τιμή ευκαιρίας. Άμα είσαι καλός νοικοκύρης στο σπίτι σου, νοικοκυρεύεις και τη χώρα. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει καμιά ελπίδα εκλογής, διότι έκανε το λάθος να πει ότι «η Ν.Δ. χρειάζεται reboot». «Ρε Βρασίδα, αυτός ο λιμοκοντόρος ο Κούλης θέλει να μας πιάσει, ρε, το μπούτι» αναφώνησε έντρομος ο μέσος νεοδημοκράτης και λάκισε.

Ντόρα Μπακογιάννη: Στο Εργατικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας συγκρούστηκαν οι αδελφοί Miliband, στο αντεργατικό κόμμα της Ελλάδας θα συγκρουστούν, ενδεχομένως, οι αδελφοί Millionband. Η σύγκρουση θα είναι επίπονη, ιδίως για τον ετεροδημότη Χριστοφοράκο, που δεν θα ξέρει ποιον να πρωτοψηφίσει, αν και στο τέλος μάλλον θα επιλέξει τον Κυριάκο. Η Ντόρα τον στενοχώρησε παρομοιάζοντας δημοσίως τον Μεϊμαράκη με σκούπα Hoover. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, Μιχάλη μου.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Με το που τον βλέπεις, αναφωνείς ενστικτωδώς: «Να ένας απόφοιτος του London School of Economics!". Η λονδρέζικη αύρα εκκρίνεται από κάθε πόρο του Μανώλη, η λονδρέζικη ομίχλη επικάθεται σαν στεφάνι στα σγουρά μαλλιά του. Αν ήταν λιγουλάκι ελαφρύτερος, θα πετούσε πάνω από τις λονδρέζικες καμινάδες σαν τη Μαίρη Πόπινς. Θα δώσει μάχη με τον Μεϊμαράκη και τον Βορίδη για τους ψηφοφόρους του τραμπούκικου τομέα της Δεξιάς.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Είναι συγγενής του Μανώλη και μόνο για τούτο της αξίζει να πάρει την αρχηγία και να την πάει σπίτι της. Είναι και κόρη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, οπότε, αν κερδίσει, θα είναι η πρώτη Ελληνίδα αρχηγός με ιδιόκτητο κανάλι. Το δελτίο του Mega θα δείχνει μισή ώρα Μαριάννα και μισή ώρα Όλγα, θα διώξουν και την Τρέμη για να μην μπερδεύει ο κόσμος με τις Όλγες, αν και είναι μάλλον αδύνατον να τις μπερδέψει.

Μάκης Βορίδης: Αν εκλεγεί ο Μάκαρος, θα αντικαταστήσει τον πυρσό της Ν.Δ. με την πηγάδα του Μελιγαλά, μέσα από την οποία θα ξεπροβάλλει η φατσούλα του Άδωνι. Ως εναλλακτική, υπάρχει και ο τάφος του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Μην εκπλήσσεστε που ο Βορίδης είναι ταυτοχρόνως ακροδεξιός και νεοφιλελεύθερος. Τι είναι, άλλωστε, ο φασισμός; Είναι καπιταλισμός χωρίς αναστολές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)