to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 03.09.2013

Κοινωνία

«Όλα στην υγεία δουλεύουν ρολόι»: Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας - συγκέντρωση στο υπουργείο - 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία σήμερα, Τρίτη 3/9


Η εύγλωττη φωτογραφία του @Makis Sinodinos έξω από το υπουργείο υγείας:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις ενάντια στη μνημονιακή διάλυση της υγείας:

Τη Δευτέρα 2/9,  πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία που επηρεάζονται. Την αρχή έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Πολυκλινική» και «Αγία Βαρβάρα», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Οι εργαζόμενοι στην «Πολυκλινική» κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να συναντηθούν με τον διοικητή, ενώ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» έστησαν, συμβολικά, ένα αντίσκηνο στην είσοδο του νοσοκομείου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των εξωτερικών ιατρείων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» καταγγέλλουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, πως το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας, ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά ιατρεία, μία παθολογική κλινική και μια μονάδα τεχνητού νεφρού. Από 148 κλίνες, παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85».  

Για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

 Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)