to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 23.07.2018

Αθλητισμός

Όλα ή τίποτα η εθνική πόλο γυναικών με τη Ρωσία στη Βαρκελόνη

Σε μια... ζαριά παίζει η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την τύχη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα (18:00 ώρα Ελλάδας) τη Ρωσία στον προημιτελικό του τουρνουά, από το αποτέλεσμα του οποίου ουσιαστικά θα κριθεί το «πρόσημο» για την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση: με νίκη η εθνική επιστρέφει στην τετράδα μεγάλης διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια, και διεκδικεί μετάλλιο, με ήττα περιορίζεται για ακόμη μία φορά στις θέσεις 5-8 και η αναζητούμενη υπέρβαση... μετατίθεται για το Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση είχε την ευκαιρία να μετατρέψει την αυριανή ημέρα σε διαδικαστική υποχρέωση, όμως η προχθεσινή ήττα από την Ολλανδία του στέρησε την πρωτιά στον Α΄ όμιλο και τον εύκολο προημιτελικό με τη Γερμανία. Οι διεθνείς καλούνται πλέον να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ρωσίας, η οποία αποτελεί τον... κακό δαίμονα της εθνικής, καθώς την έχει νικήσει σε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ (2010), τον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρώμης (2009) και το κρίσιμο νοκ-άουτ ματς στο προολυμπιακό της Γκούντα (2016), όπου κρίθηκε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 74 φορές, με την εθνική να έχει 22 νίκες και 49 ήττες, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η ελληνική ομάδα έχει μόλις δύο νίκες και μία ισοπαλία σε 11 αγώνες.

Η Ρωσία πέρασε στα προημιτελικά ως τρίτη του Β΄ ομίλου. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη Βαρκελόνη με τα τρία εύκολα ματς, στα οποία πέτυχε ευρύτατες νίκες (35-4 την Τουρκία, 27-2 τη Σερβία και 27-5 τη Γερμανία), όμως στη συνέχεια έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας 8-7 από την ανανεωμένη Ουγγαρία. Στο φινάλε της Α΄ φάσης ηττήθηκε 12-11 μετά από μεγάλη μάχη με την οικοδέσποινα Ισπανία, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για... αλλοπρόσαλλη ομάδα, που στην καλή της μέρα και εφόσον βρει ρυθμό μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Ο Γιώργος Μορφέσης γνωρίζει ότι η εθνική έχει τύχη μόνο σε ματς χαμηλού τέμπο και αυτό θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι Ελληνίδες πολίστριες.

Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, τη γηπεδούχο Ισπανία, η οποία αναμένεται να έχει εύκολο έργο αύριο απέναντι στη Γαλλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: πόλο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)