to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 01.09.2019

Αθλητισμός

Όλα για όλα η εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών με την Ολλανδία

Έχοντας κάνει ήδη στην Άγκυρα την υπέρβαση με την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών αναζητά σήμερα (17.00 TV-ΕΡΤ3) στην Βουδαπέστη απλά μια νέα υπέρβαση


Έχοντας κάνει ήδη στην Άγκυρα την υπέρβαση με την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών αναζητά σήμερα (17.00 TV-ΕΡΤ3) στην Βουδαπέστη απλά μια νέα υπέρβαση. Αντίπαλός της στην «Papp Laszlo Sportarena» η ατσαλάκωτη σε 5 ματς (15-0 σετ) στο Γ΄ όμιλο, Ολλανδία, που διψάει για ευρωπαϊκό μετάλλιο και διάκριση. «Εμείς πάντως δεν ήρθαμε εδώ στην Βουδαπέστη για να τα παρατήσουμε» έλεγε με νόημα η αρχηγός της εθνικής ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου, στην media day, δείχνοντας το πνεύμα νίκης που διακατέχει την «γαλανόλευκη» σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ακόμη και κόντρα σε αντιπάλους τύπου Ολλανδίας.

«Είμαστε υπερήφανοι για τους εαυτούς μας που καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι κόντρα στην Ολλανδία το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Είμαστε έτοιμες να παλέψουμε και να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο στο γήπεδο. Δεν θα τα παρατήσουμε εξαιτίας του αντιπάλου μας. Έχουμε ομαδικό πνεύμα και θα παίξουμε με πάθος» ολοκλήρωσε η αρχηγός.

Από την πλευρά του ο κόουτς της Εθνικής Γκιγιέρμε Ναράνχο στάθηκε στον δύσκολο όμιλο που είχε η Εθνική στην Άγκυρα αλλά και στην προετοιμασία για τον αγώνα με την Ολλανδία. «Ο όμιλος μας ήταν ο πιο δυνατός, μπορείτε να το δείτε και από τα αποτελέσματα από τις ομάδες που δεν προκρίθηκαν. Για παράδειγμα η Γαλλία νίκησε την Βουλγαρία και η Φινλανδία κόντραρε την Τουρκία.  Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αντιμετωπίζουμε 3 από τις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου (Τουρκία, Σερβία, Ολλανδία). Αυτό είναι κάτι εκπληκτικό για μας γιατί δεν έχουμε ανάλογη ευκαιρία κάθε καλοκαίρι.  Προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο κάνουμε για το ματς με την Ολλανδία» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο εκλέκτορας της «γαλανόλευκης».

Το παρελθόν των αναμετρήσεων Ελλάδα-Ολλανδία γέρνει υπέρ της αντιπάλου μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 16 προηγούμενες αναμετρήσεις μόλις μια φορά επικρατήσαμε. Ήταν το 2003 σε προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όταν νικήσει στην τότε Γιουγκοσλαβία με 3-2 σετ. Από τότε, η Ελλάδα μετράει εννέα οκτώ σερί ήττες με μόλις ένα κερδισμένο σετ. Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε με τις Ολλανδέζες ήταν στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ρότερνταμ (22/08/17) όταν χάσαμε με 3-0 σετ. Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το πρώτο ραντεβού με την Ολλανδία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)