to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:35 | 11.12.2017

Μ.Λ.

Πολιτική

Όλα είναι ρέμα, κ. Μητσοτάκη;

Θα ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στην τροχαία να αποφευχθεί η τραγωδία στη Δυτική Αττική. Αυτό ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...


«Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του χτες Κυριακή σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον στο Περιστέρι.

Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από το ακραία νεοφιλελεύθερο αρχηγό της ΝΔ. Και μόνο η προσπάθεια να δείξει το ενδιαφέρον της παράταξής του για το περιβάλλον αποτελεί πολιτικό παράδοξο. Οι αρχές του νεοφιλελευθερισμού δεν συνάδουν με περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Τα πάντα πρέπει να αφήνονται βορά στο κέρδος, να γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς φραγμούς και νομικά εμπόδια. Άλλωστε, η αγορά -και στην περίπτωση του περιβάλλοντος- πρέπει, κατά τον νεοφιλελευθερισμό, να ρυθμίζει -βλέπε αλώνει- τα πάντα.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Μάνδρα, κάνει λόγο για το ρέμα που έγινε δρόμος, ωσαν να αποτελεί έργο του... Υψίστου. Ποιος ευθύνεται που το ρέμα μπαζώθηκε και έγινε δρόμος; Ποια διαπλοκή και ποια διαφθορά οδήγησαν στη φονική αυθαίρετη δόμηση; Κουβέντα. Κατά τον κ. Μητσοτάκη ο δρόμος ήταν το ρέμα και ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στην τροχαία να αποφευχθεί η τραγωδία στη Δυτική Αττική!

Έτσι ... είναι (!) αν αυτό βολεύει τη ρητορική της Ν.Δ. που επιδιώκει με κάθε μέσο να κρύψει στους τόνους λάσπης τις ευθύνες ετών και ταυτόχρονα να «δείξει» την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ως υπεύθυνους.

Μόνο ειδική υπηρεσία ρύθμισης της κυκλοφορίας ρεμάτων δεν εξήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ για να ξεπλύνει τις ευθύνες της «γαλάζιας» παράταξης για το έγκλημα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να το κάνει κι αυτό στο άμεσο μέλλον...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)