to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 09.11.2018

Οικονομία

Ολ. Τελιγιορίδου: Ο παραγωγός του πρωτογενούς τομέα αποτελεί τον κύριο μοχλό για την ανάπτυξη

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια για την πάταξη των ελληνοποιήσεων» αναφέρει η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου


Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφέρει σε συνέντευξή της στον "ΑΓΡΟΤΥΠΟ"

Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το επόμενο διάστημα το ΥπΑΑΤ για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Για παράδειγμα τι θα κάνετε σε σχέση με το γάλα, τα οπωκηπευτικά και άλλα προϊόντα (π.χ. ελιές κ.λπ.);

-Το ΥπΑΑΤ έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια για την πάταξη των ελληνοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς, για εντατικοποίηση των ελέγχων και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Το θέμα αυτό είναι ύψιστης σημασίας για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γιατί θεωρούμε πως αυτή η παράνομη διαδικασία που είναι επιζήμια για την εθνική οικονομία, εξαπατεί τους καταναλωτές και καταστρέφει τον Έλληνα παραγωγό, ο οποίος για εμάς πρέπει να προστατευθεί από τις παράνομες πρακτικές, αφού ο παραγωγός του πρωτογενούς τομέα αποτελεί τον κύριο μοχλό για την ανάπτυξη στην χώρα μας και οφείλουμε να τον προστατέψουμε. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε.

Υπάρχει μέριμνα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας;

-Ασφαλώς και έχουμε ξεκινήσει, γίνονται έλεγχοι σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην απαντήσω εδώ για το τι κάνουμε επιπλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε την παράνομη διακίνηση και όπως αντιλαμβάνεσθε δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για την στρατηγική μας και τις τακτικές κινήσεις μας.

Ποια η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων;

-Η συμβολή των νέων τεχνολογιών είναι σημαντική και ουσιαστική. Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε το προσωπικό ελέγχου με την κατάλληλη υποδομή για την αποτελεσματικότερη απόδοση του. Hδη έχουμε παραγγείλει tablet για άμεση ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος Άρτεμις. Εξετάζουμε αρκετά θέματα και πιστεύω σε λίγο καιρό να μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Επαρκεί το προσωπικό των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με το δύσκολο αυτό έργο των ελέγχων;

-Χωρίς υπεκφυγές δεν επαρκεί. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε εισηγηθεί την πρόσληψη 180 ατόμων για την στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ. Επίσης, συζητάμε με το Υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη προσωπικού στις ΔΑΟΚ στην περιφέρειες της χώρας.

Υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα πρόστιμα εις βάρος όσων παραβαίνουν κάθε φορά τη νομοθεσία;

-Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει αυξημένα πρόστιμα και αυξημένους ελέγχους. Δίνουμε μια μάχη για την αγροτική ανάπτυξη και όποιος επιλέξει να την υπονομεύσει θα έχει και τις αντίστοιχες κυρώσεις. Έχουμε την διάθεση να στηρίξουμε κάθε υγιή δραστηριότητα που σέβεται τους νόμους και τους κανόνες. ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, γιατί στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό, την ελληνική περιφέρεια, τα ελληνικά προϊόντα και την εθνική οικονομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)