to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ολ. Γεροβασίλη: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης αποκομματικοποιεί το κράτος (βίντεο)

Για την αντίληψη που επικράτησε περί δημόσιας διοίκησης ως υπαίτιας για την κρίση και βασίστηκε σε ιδεολογικές εμμονές κατά του κράτους μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Κ. Μακεδονίας, τονίζοντας ότι ο δρόμος αυτός «ήταν εύκολος σε εποχές αναδιανομής πλούτου και εκχώρησης τομών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα».


«Στο πλαίσιο αυτό η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή παραπεμπόταν στις καλένδες, καθώς ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός δεν βοηθούσε το αφήγημα περί ανίκανου δημοσίου υπαλλήλου και έτσι δεν θα μπορούσε να γίνει καμία διοικητική ανασυγκρότηση» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη περιγράφοντα τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των δομικών κενών στις δημόσιες υπηρεσίες και ψηφιακές δομές.


«Υλοποιούμε έργα όπως τα δημόσια οργανογράμματα με αξιολόγηση δομών σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Το ενιαίο σύστημα κινητικότητας ανακαλύπτει τα λειτουργικά κενά και διεκπαιρεώνει εργασίες που παλαιότερα έπαιρναν πολύ χρόνο. Πλέον ο ενδιαφερόμενος αντί να ψάχνει για πολιτική παρέμβαση θα ψάχνει για την θέση της αρεσκείας του» δήλωσε συγκεκριμένα.

Η ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει άμεσο αντίκτυπο προς τους πολίτες και τις σχέσεις κράτους πολίτη, εξήγησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότητησης αναφέροντας ότι έχουν ξεκινήσει οι κρίσεις προϊσταμένων στο δημόσιο και σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλη την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης. Σχετικά με την επιλογή γενικών γραμματέων τόνισε ότι «γίνεται ήδη με ανοιχτή προκήρυξη και εξελίσσεται σαν μια συμβολική αποκομματικοποιηση της δημόσιας διοικησης» και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει «να αφήσουμε πίσω την γραφειοκρατία, τις χαμένες ανθρωποώρες καθώς η αλλαγή με την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων που θα είναι υποχρεωτική σε λίγους μήνες θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα».

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίας για την διοικητική ανασυγκρότηση εποχικοί δασοπυροσβέστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον πραύλιο χώρο του ξενοδοχείου όπου γίνεται το συνέδριο επικροτώντας την πρωτοβουλία της Υπουγού Διοικητικής Ανασυγκρότησης να εξαιρέσει 2.000 εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα από τον κανόνα των προσλήψεων. Πλέον αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ για την μονιμοποίηση τους. Ζήτησαν επιπλέον την ομογενοποίηση στου καθεστώτος που αφορά 1.500 εργαζόμενους σε προσωποπαγείς θέσεις ή νυκτερινή εργασία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)