to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 31.07.2018

Κοινωνία

Ταυτοποιήθηκαν και άλλοι έξι νεκροί - Οκτώ οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών και αγνοουμένων


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με συμφέροντα για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον (βίντεο)

Έξι νέες ταυτοποιήσεις απο τα απανθρακωμένα πτώματα που είχαν περισυλεγεί απο την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, ολοκληρώθηκαν σήμερα, κατά την όγδοη ημέρα από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, απο την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των απανθρακωμένων που έχουν ταυτοποιηθεί απο την έρευνα γενετικού υλικού, είναι 76. Μαζί με τους τέσσερις τραυματίες που άφησαν την τελευταία τους πνοή, ο συνολικός αριθμός των αναγνωρισμένων νεκρών απο την τραγωδία ανέρχεται πλέον στους 80, ενώ συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης και των υπολοίπων σορών, που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Μετά τις νέες ταυτοποιήσεις οι αγνοούμενοι, πλέον, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα. Παράλληλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 11 από τους 43 ενήλικες, σε κρίσιμη κατάσταση.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει τον δήμαρχο Ραφήνας: Το πρακτικό της έκτακτης συνεδρίασης δεν πλαστογραφήθηκε

Ομαλά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους πληγέντες

Την ίδια ώρα, πυρετώδης είναι η προσπάθεια αποκατάστασης της περιοχής και ενίσχυσης των πληγέντων. Από το πρωί, διεξάγεται ομαλά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους πυρόπληκτους της Αττικής για τη χορήγηση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος. Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται κάθε μέρα από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στους Δήμους Ραφήνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων και στο υπουργείο Υποδομών. Πληροφορίες για τα επιδόματα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρέχονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.government.gov.gr

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Χωρίς προβλήματα η υποβολή αιτήσεων των πυρόπληκτων της Αττικής για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση (βίντεο)

Εξάλλου, από σήμερα Τρίτη, στη διάθεση των πληγέντων λειτουργεί λεωφορειακή γραμμή που διαδοχικά διέρχεται από Ραφήνα, Μάτι, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη με τέρμα το Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή έναρξης του Μαραθωνίου.

Στην καμένη περιοχή έχει αρχίσει η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των καμένων δέντρων, τα οποία υλοτομούνται και τοποθετούνται φράγματα και πλέγματα με κορμούς δέντρων για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική προστασία πάνω από τους οικισμούς. Παράλληλα, συνεργεία του στρατού συνεχίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο τηλεφωνικοί αριθμοί για την ενημέρωση των πληγέντων

Έρευνα για πολεοδομικές παραβάσεις-Συνεχίζεται η προκαταρκτική για τη φονική πυρκαγιά 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Εξάλλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των αρμοδίων τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.

Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε να προσέλθει για να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Μέχρι στιγμής στην κ. Γνεσούλη έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων.

Πληροφορίες: ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)