to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 22.11.2022

Πολιτική

Οικονόμου: Επιρρίπτει ευθύνες και επιτίθεται στην Ιωάννα Κολοβού για την έξωση

Άφησε πρωτοφανείς αιχμές για το πώς έχασε τη μοναδική της κατοικία και στη συνέχεια επικαλέστηκε το τραπεζικό απόρρητο - «Δεν εφαρμόζουν μόνο άθλιες πολιτικές που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από την πρώτη κατοικία τους, αλλά δεν είναι ικανοί να επιδείξουν ούτε την ελάχιστη ευαισθησία απέναντι σε μια χαμηλοσυνταξιούχο που βίωσε τον τρόμο, να της σπάνε την πόρτα και να την πετούν βιαίως έξω από το σπίτι της», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος


(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε κατά της Ιωάννας Κολοβού ο Γιάννης Οικονόμου που πραγματοποίησε από τη Θεσσαλονίκη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι αν και η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι πολίτες να μην κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό τους σπίτι, στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού δεν αξιοποιήθηκαν αυτές οι δυνατότητες.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν αξιοποίησε η Ιωάννα Κολοβού τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος επικαλούμενος απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στον Χρήστο Σταϊκούρα και στη συνέχεια κρύφτηκε πίσω από το τραπεζικό απόρρητο αφήνοντας ευθείες αιχμές για το πραγματικό ποσό οφειλής.

Ο Γιάννης Οικονόμου θορυβημένος όπως και σύσσωμο το Μαξίμου από το πρωτοφανές και μαζικό κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο της Ιωάννας Κολοβού, άρχισε τις κατηγορίες περί εργαλειοποίησης της υπόθεσης και υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για τις αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι πάνω από 4 εκατομμύρια οφειλέτες απειλούνται με καταστροφή ενώ ανέρχονται στις 700.000 τα σπίτια που είναι προς πλειστηριασμό.

Ν. Ηλιόπουλος: Η άθλια στοχοποίηση της Ιωάννας Κολοβού Οικονόμου δείχνει το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας και ταυτόχρονα υποκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για άθλια στοχοποίηση της Ιωάννας Κολοβού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι  «δείχνει το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας και ταυτόχρονα υποκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Δεν εφαρμόζουν μόνο άθλιες πολιτικές που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από την πρώτη κατοικία τους, αλλά δεν είναι ικανοί να επιδείξουν ούτε την ελάχιστη ευαισθησία απέναντι σε μια χαμηλοσυνταξιούχο που βίωσε τον τρόμο, να της σπάνε την πόρτα και να την πετούν βιαίως έξω από το σπίτι της», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος συμπλήρωσε: «Και σαν να μη έφτανε αυτό, έχουν το θράσος να κάνουν και τους τιμητές. Εκείνοι  που ως υπουργικό συμβούλιο έχουν δάνεια 12 εκ. ευρώ. Εκείνοι που ως κόμμα χρωστούν 390 εκ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα. Εκείνοι που έκαναν βουλευτή τον κ. Πάτση που αγόραζε δάνεια στο 1/15 της αξίας τους για να κερδοσκοπεί και του έδιναν και 1 εκ. ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ».

Και καταλήγει: «Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που λεηλατείται από την αισχροκέρδεια και τους πάσης φύσεως "Πάτσηδες", θα δώσει πολύ σύντομα στην κάλπη την απάντηση στην κυβέρνηση των "κορακιών" και στο κόμμα των πραγματικών μπαταχτσήδων».

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)