to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 07.10.2019

πηγή: documentonews

Πολιτική

Οικονομικό μοντέλο Ρηγκαν-Θάτσερ και Τραμπ - Μπολσονάρου βλέπει ο Πομπέο για την Ελλάδα

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μαικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το περασμένο Σάββατο στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» λέγοντας πως η οικονομική φόρμουλα που πρωτοεμφάνισαν ο Ρηγκαν με την Θάτσερ – την οποία και χαρακτήρισε επαναστατική και επιτυχημένη – και που ακολουθούν σήμερα ο Τραμπ με τον Μπολσονάρου στην Βραζιλία θα λειτουργήσει το ίδιο επιτυχημένα και στην Ελλάδα.


«Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες που παίρνουν ρίσκα. Από την επανάσταση του Ρήγκαν και της Θάτσερ, στην Ινδία της δεκαετίας του 90, στην κυβέρνηση Τραμπ και την Βραζιλία (του Μπολσονάρο), τώρα ξέρουμε πως θα πετύχει και εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ομολογώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως στην Ελλάδα «δουλεύει» ένα Θατσερικο,Τραμπικο σύστημα που έχει και λίγο από άρωμα... Μπολσονάρου.

Στο άκουσμα των παραπάνω δηλώσεων εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ η ίδια η κυβέρνηση άφησε να περάσουν απαρατήρητα τα λόγια του Μαικ Πομπέο αντιγράφοντας όπως όλα δείχνουν το ζηλευτό και επιτυχημένο μοντέλο του ακροδεξιού Μπολσονάρου.

Ακούστε τη δήλωση αυτή του Αμερικανού υπουργού στο στο 03:21

“And we know – we know that this formula works because it’s succeeded everywhere it’s been tried: The Reagan and Thatcher revolutions. India in the 1990s. The Trump expansion today, and we think in Brazil in the days and weeks and months ahead. And we know it will work here, too.”

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Δεν αποτελεί ενεργητική εξωτερική πολιτική ο κατευνασμός και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Χρειάζονται έργα και όχι λόγια»: αυτό το μήνυμα στέλνει σε δήλωσή του (6/10/19) ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, σχετικά με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ  Πομπέο και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. (περισσότερα)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)