to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οικονομική πολιτική κόψε-ράψε

Και θα το ξαναθυμίσουμε: η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα στήριξης -αρχές του 2022-, όταν χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το... 2020!


Tα 3 ευρώ παραπάνω στην επιδότηση ρεύματος που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κάπως πιο large ενίσχυση για τις επιχειρήσεις δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός ότι οι  Έλληνες πληρώνουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Πριν από λίγες ημέρες οι Χατζηδάκης και Τσακλόγλου ψαλίδιζαν άγρια τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας για να αναγκαστούν έστω και μερικά να ανακρούσουν πρύμναν υπό το βάρος της γενικευμένης κατακραυγής. Την ίδια στιγμή, ο άνευ αναστολών Άδωνις  δημιουργούσε μίνι κρίση στις σχέσεις με την Κύπρο για να «αποδείξει» ότι τα μοριακά τεστ στην Ελλάδα είναι καλά και φθηνά έναντι των πολύ φθηνότερων που χρησιμοποιεί το κυπριακό σύστημα Υγείας.

Αυτά τα ελάχιστα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι τα ηχηρά αποτελέσματα της σχεδόν πλήρους αγνόησης από την κυβέρνηση των προειδοποιήσεων των ειδικών για την απειλή των νέων μεταλλάξεων της Covid αλλά και της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Με τους τόνους των επηδημιολόγων σε υψηλά επίπεδα για δεκάδες χιλιάδες κρούσματα  Όμικρον καθημερινά, η κυβέρνηση ψήφισε προ δεκαπενθημέρου έναν προϋπολογισμό εκτός τόπου και χρόνου. Και μπορεί η Eurostat να δίνει πληθωρισμό 4,4% για τον Δεκέμβριο (αντί για κοντά στο 6%, όπως γράφαμε προχθές), αλλά… καλομελέτα κι έρχεται.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα ουσιαστικά της μηνιαίας έρευνας οικονομικού κλίματος του εργοδοτικού ΙΟΒΕ, η Eurostat καταγράφει επιδείνωσή του και ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 110,3 μονάδες, από 113,4 τον Νοέμβριο. Επιδείνωση των οικονομικών προσδοκιών καταγράφεται μεταξύ των καταναλωτών αλλά και στη βιομηχανία και στις υπηρεσίες. Η θλιβερή πραγματικότητα αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται και στους αριθμούς.

Και θα το ξαναθυμίσουμε: η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα στήριξης -αρχές του 2022-, όταν χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το... 2020!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)