to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 25.06.2021

Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Τέρμα πια στην έμφυλη βία

Με φρίκη, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες τα απανωτά περιστατικά βιασμών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Στο κείμενο των Οικολόγων Πρασίνων καταδικάζεται απερίφραστα «κάθε ενέργεια ωμής βίας, όπως είναι ο βιασμός, σε βάρος γυναικών και ανηλίκων», ενώ καλείται η κυβέρνηση, ​μέσα από την εξαγγελθείσα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, να αυστηροποιήσει το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο ώστε ο βιασμός να διώκεται όπως αρμόζει.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης:

«Επιμένουμε επίσης, συμπαραστεκόμενοι στις φεμινιστικές συλλογικότητες, να μην απαλειφθεί ο όρος «χωρίς τη συναίνεση του θύματος» στο Άρθρο που αφορά τους βιασμούς, γιατί κάτι τέτοιο θα αφήσει ποινικά μετέωρες όσες γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, χωρίς ωστόσο να ασκηθεί σε βάρος τους σωματική βία.

Η έμφυλη βία όπως και οι ομοφοβικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα. Η έννοια του σεβασμού που όλοι μας οφείλουμε να έχουμε απέναντι στους συνανθρώπους μας πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους. Είναι απαράδεκτο σε μια ελεύθερη κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι οι κοινωνίες του δυτικού κόσμου, να γνωρίζουμε ακραία περιστατικά βίας απέναντι σε γυναίκες, σε ΛΟΑΤΚΙ+, σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους.

Είναι πολλοστή φορά που αναγκαζόμαστε το τελευταίο χρονικό διάστημα να προβούμε σε ανακοίνωση Τύπου για περιστατικά έμφυλης βίας. Αν η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις ας το δηλώσει ευθαρσώς, ώστε να αναλάβουμε την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας όσοι έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η καθυστερημένη αντίδραση της ΝΔ στον ομοφοβικό νόμο της Κυβέρνησης Όρμπαν της Ουγγαρίας, ούτε και η καταψήφιση από του ευρωβουλευτές της ΝΔ της Έκθεσης της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) του ΕΚ, που χαρακτηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως «ανθρώπινο δικαίωμα». Αρκετά λοιπόν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)