to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 12.07.2019

Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Η κλιματική αλλαγή εδώ, ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απουσιάζει

«Η τραγική κατάληξη της χθεσινής καταιγίδας στη Χαλκιδική είναι μία ακόμη περίτρανη απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι, δυστυχώς, ήδη εδώ. Είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σπουδαιότητα της κλιματικής κρίσης και να ληφθούν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου»


Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων:

Η τραγική κατάληξη της χθεσινής καταιγίδας στη Χαλκιδική είναι μία ακόμη περίτρανη απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι, δυστυχώς, ήδη εδώ. Είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σπουδαιότητα της κλιματικής κρίσης και να ληφθούν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και δεκαετίες και μόλις τώρα αρχίζει να υπάρχει ανταπόκριση από την πολιτεία, αλλά και πάλι μόνο ως προς την ύπαρξη του φαινομένου χωρίς αυτό να συνοδεύεται με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και τη χάραξη των αντίστοιχων πολιτικών. Σήμερα πια κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος μπροστά στο φαινόμενο, που θα δοκιμάσει την ανθρωπότητα στο σύνολο της.

Τα σχέδια, οι μελέτες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις και το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τους κυβερνώντες. Είναι ανάγκη, υπάρχει η δυνατότητα και πρέπει να αναληφθεί δράση. Παράλληλα πρέπει να μετατραπούν οι δυσμενείς συνθήκες σε ευκαιρίες για πράσινες επενδύσεις ενεργειακής μετάβασης και ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας, που θα προσφέρουν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Πρέπει να «αλλάξουμε το κλίμα» για να κερδίσουμε το μέλλον.

Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται να μη θρηνήσουμε ποτέ πια άλλα θύματα, αλλά να διασφαλίσουμε ένα μέλλον βιώσιμο και δημιουργικό για όλους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)