to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 09.05.2022

Κοινωνία

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος σκότωσε τον πατέρα του

Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε σε οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου ένας 22χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 46χρονο πατέρα του.


Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, φέροντας θανατηφόρο τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ πατέρα και γιου, τον οποίο φαίνεται να πυροδότησαν οικογενειακά θέματα.

Το περιστατικό

Τη νύχτα, όταν ο 46χρονος είχε πέσει για ύπνο, φέρεται να τον σκότωσε ο 22χρονος γιος του, βάζοντας τέλος στις τεταμένες σχέσεις που πατέρας και γιος είχαν εδώ και καιρό. Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της οικογενειακής τραγωδίας, σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές Αρχές, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Ο ίδιος φέρεται να επικαλέστηκε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που τον ώθησαν στην πράξη του. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 5ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

Το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε ξημερώματα προς Κυριακή, ενώ είχε προηγηθεί ένας ακόμη καβγάς μεταξύ πατέρα και γιου. Ο τελευταίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 46χρονο, με κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το θύμα έφερε θανατηφόρο τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής του.

Ομολόγησε

Λίγες ώρες αργότερα, ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, όπου φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο δράστης πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 5ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου, Θεόδωρος Τσιντεμίδης, σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, "είναι μια τραγική οικογενειακή ιστορία η οποία εξελίχθηκε λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς από την πλευρά του πατέρα του. Όλα αυτά δεν είναι σενάρια, αλλά στοιχεία της δικογραφίας και θα ενισχυθούν με μαρτυρικές καταθέσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι αδικαιολόγητη η συμπεριφορά του".

"Ο πατέρας ήταν αυτός που όπλισε το χέρι του" λέει ο δικηγόρος

Στη συνέχεια δήλωσε πως ο κατηγορούμενος έχει ήδη μετανιώσει, ενώ όπως του είπε, ο πατέρας ήταν αυτός που όπλισε το χέρι του.

Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο πίσω μέρος της κεφαλής. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, αφορμή αποτέλεσε ένας έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)