to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 27.07.2017

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Θετική η διάταξη για τους μαθητές με αναπηρία - Μνημείο κοινωνικού ρατσισμού το υπόμνημα των σχολαρχών

Οι πρόεδροι της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της ΟΙΕΛΕ απέστειλαν σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας με την οποία καταθέτουν κοινό αίτημα για προσθήκη στην κατατεθείσα διάταξη, με το σκεπτικό της εμπλοκής των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων στη διαδικασία αρμονικής ένταξης των παιδιών αυτών στην ιδιωτική εκπαίδευση


Πραγματοποιήθηκε σήμερα σημαντική συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με αντικείμενο την κατατεθείσα διάταξη στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την ισότιμη αντιμετώπιση μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.Οι εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών θεωρούν ότι η διάταξη είναι ιδιαίτερα θετική.

Οι δύο Πρόεδροι (Βαρδακαστάνης Ι. – Ε.Σ.Α.μεΑ. και Κουρουτός Μ. – ΟΙΕΛΕ) απέστειλαν σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας (συνημμένη) με την οποία καταθέτουν κοινό αίτημα για προσθήκη σ’ αυτήν με το σκεπτικό της εμπλοκής των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων στη διαδικασία αρμονικής ένταξης των παιδιών αυτών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη προσθήκη έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος, μετά από διαβούλευση με την ΟΙΕΛΕ, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) και την ΕΣΑμεΑ».

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ υιοθετεί και συνυπογράφει τη σημερινή ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το απαράδεκτο υπόμνημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΣ) που αποτελεί μνημείο κοινωνικού ρατσισμού. «Όλα τα παιδιά δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία», υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ.

Η επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας:
 




 


 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)