to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 12.08.2014

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Οι εργοδότες απολύουν ενεργούς στα κοινά εκπαιδευτικούς

Απολύσεις-διώξεις εκπαιδευτικών που είναι ενεργοί στα κοινά της ΟΙΕΛΕ και διαθέτουν πλούσια εκπαιδευτικά προσόντα - Επιστολή της ομοσπονδίας προς τον υπουργό Παιδείας


Αποκαλύπτονται δυστυχώς οι εκδικητικές επιδιώξεις των εμπνευστών της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου για μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί που έχουν συμμετάσχει σε δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, αιρετών εκπροσώπων σε υπηρεσιακά συμβούλια καθώς και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με πλούσια εκπαιδευτικά προσόντα και έντονη κοινωνική δράση λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και εν τω μέσω εκπαιδευτικών αδειών, καταγγελίες της σύμβασής τους.

Κάποιοι πιστεύουν ότι, ελέω τροπολογίας Αρβανιτόπουλου, έχουν ξεμπερδέψει με τους «ενοχλητικούς» και τους «ανυπότακτους». Αυτούς που στέκονται εμπόδιο στη φροντιστηριοποίηση των σχολείων τους. Αυτούς που αρνούνται την παράνομη και βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους. Αυτών που δεν δέχονται τα σχολεία τους να παραχαράσσουν εκπαιδευτικές διαδικασίες. Αυτών που αρνούνται το σχολείο τους να γίνει άντρο μαύρης εργασίας. Είναι γελασμένοι. Η ΟΙΕΛΕ θα σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών αυτών μέχρι την οριστική ηθική νομική και οικονομική δικαίωσή τους.

Με αφορμή την έκρηξη των εκδικητικών και παράνομων απολύσεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στα ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας του η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να απαντήσει σε ένα απλό δίλλημα: είναι με αυτούς που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, τη νομιμότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού αγαθού, ή με αυτούς που συστηματικά παρανομούν επιχειρώντας να μετατρέψουν το εκπαιδευτικό αγαθό σε εμπόρευμα και τα ιδιωτικά σχολεία σε πρατήρια τίτλων.

Δείτε παρακάτω την επιστολή της ΟΙΕΛΕ:

Αθήνα, 12/8/2014

Αριθμ. Πρωτ:38249

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων  κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς εν μέσω θέρους αποκαλύπτονται οι πραγματικές επιδιώξεις των εμπνευστών της περίφημης τροπολογίας Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα μπορούν πλέον να απολύονται μαζικά αναιτιολόγητα και χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου της νομιμότητας και της καταχρηστικότητας των καταγγελιών σύμβασης από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε οργισμένοι και έκπληκτοι για τις στοχευμένες απολύσεις συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Αιρετοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε Υπηρεσιακά Συμβούλια (π.χ. στην Εύβοια) εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο μέσον της εκπαιδευτικής τους άδειας, άνθρωποι με πλούσια κοινωνική δράση και πολλά προσόντα (μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους), άνθρωποι που έχουν παλέψει για να τηρείται η νομιμότητα στα σχολεία τους βλέπουν μετά από χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας την πόρτα της εξόδου.

Τελικά θα πρέπει Σεις κύριε Υπουργέ να απαντήσετε σε ορισμένα πιεστικά διλλήματα. Η επίσημη πολιτεία στο πλευρό ποιων στέκεται, του δημόσιου συμφέροντος και όσων το υπηρετούν, ή:

·       όσων έχουν μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε φροντιστήρια

·       όσων έχουν κάνει σημαία τους τη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή

·       όσων καταπατούν συστηματικά την εκπαιδευτική και εργατική νομοθεσία

·       όσων μετατρέπουν καθημερινά το εκπαιδευτικό αγαθό σε εμπόρευμα και τα σχολεία τους σε επιχειρήσεις

Ελπίζουμε, κύριε Υπουργέ, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να απαντήσει άμεσα στα διλλήματα αυτά πριν να είναι πολύ αργά για την ιδιωτική εκπαίδευση και γενικότερα για το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)