to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 28.11.2016

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Νέα πρόκληση από τους σχολάρχες- Ζητούν να μην καταχωρίζονται στο myschool

Με αίτημά τους προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (και επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας) ζητούν να μην καταχωρίζουν τα στοιχεία των σχολείων τους στο πληροφοριακό σύστημα myschool, όπου δηλώνουν στοιχεία όλες οι δημόσιες σχολικές μονάδες


Όπως αναφέρει αναλυτικά η ΟΙΕΛΕ:

Δεν αποτελεί νέα είδηση το ότι οι εκπρόσωποι των σχολαρχών δίνουν λυσσαλέα μάχη για να αποφευχθεί κάθε εποπτεία του κράτους στα ιδιωτικά σχολεία. Όμως, χθες ξεπέρασαν κάθε όριο με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς, εάν έχουν συναίσθηση των όσων πράττουν δημόσια και το πόσο βλάπτουν οι εξοργιστικές πρωτοβουλίες τους την εικόνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα μάτια των (αποσβολωμένων) πολιτών.

Με αίτημά τους προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (και επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας) ζητούν να μην καταχωρίζουν τα στοιχεία των σχολείων τους στο πληροφοριακό σύστημα myschool, όπου δηλώνουν στοιχεία όλες οι δημόσιες σχολικές μονάδες. Με πρόσχημα τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, επιδιώκουν να καλύπτουν τα πραγματικά νούμερα των μαθητών, τα στατιστικά των βαθμολογιών κ.λπ., από όπου ο κρατικός επόπτης μπορεί να διαπιστώσει με ευκολία το μέγεθος της αδήλωτης εργασίας, την τήρηση των νόμιμων κανόνων ασφαλείας και υγιεινής (πχ, νόμιμος αριθμός μαθητών ανά τάξη), «περίεργα» ποσοστά άριστων βαθμολογιών, ιδίως στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

 

ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα, καθ’ υπόδειξιν του Συνδέσμου των σχολαρχών, οι ιδιωτικές σχολικές μονάδες αρνούνται να συμμορφωθούν με το Ν. 4415/2016 όπου προβλέπεται η κατάθεση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλων των εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριοτήτων, του αριθμού των τμημάτων και των μαθητών. Οι λόγοι μη συμμόρφωσης ευνόητοι. Η απόκρυψη εργαζόμενων, ώστε να συνεχίζεται η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.

Η ΟΙΕΛΕ για μια ακόμη φορά είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει δημόσια την ακραία αντικοινωνική και παράνομη πολιτική του Συνδέσμου των σχολαρχών. Αποστέλλει, ταυτόχρονα, επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ζητώντας να τηρηθεί η ισονομία αντιμετώπισης δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων από την πολιτεία, να εφαρμοστούν επιτέλους οι διατάξεις του προσφάτως ψηφισμένου Ν. 4415/2016 και να τιμωρηθούν οι σχολάρχες που αρνούνται να δηλώσουν τις δραστηριότητές τους προκειμένου να προστατέψουν τη ροή μαύρου χρήματος στα ταμεία τους.

 
tags: ΟΙΕΛΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)