to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 30.05.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: καταγγελία ιδιωτικού σχολείου που απαγόρευσε συνδικαλιστική ενημέρωση

Για παρεμπόδιση άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος κατηγορεί η ΟΙΕΛΕ ιδιωτικό σχολείο


Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει την “προκλητική” και “παράνομη” συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του σχολείου "Αδαμάντιος Σχολή" Θεσσαλονίκης, αποτρέποντας κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ  να πραγματοποιήσει ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου σε ώρα διαλείμματος.

Με επιστολή της προς τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Δ. Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ.Καλογραία, η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων του σχολείου για παρεμπόδιση συνδικαλιστικού δικαιώματος αλλά και τον έλεγχο όλων των διοριστηρίων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Aκολουθεί η επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον κ. Καλογραία, που κοινοποιήθηκε στον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Καρτσιώτη:

“Κύριε Διευθυντή,
Το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Αδαμάντιος Σχολή» που ανήκει στην περιοχή της εποπτείας σας αγνόησε προκλητικά τη νομοθεσία (άρθρο 6, Ν. 1264/82, εγκύκλιος ΥΠΔΒΜΘ Φ.6/134888/45/23-11-2011) και δικό σας υπομνηστικό έγγραφο (ΑΠ 8322/25-5-2012) σχετικά με τις επισκέψεις συνδικαλιστών σε ιδιωτικά σχολεία, μη επιτρέποντας σε κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ να πραγματοποιήσουν ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου σε ώρα διαλείμματος.
H προκλητική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του εν λόγω σχολείου που θεωρεί πως είναι κράτος εν κράτει ακολουθώντας δικό του νομικό καθεστώς δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα σε πειθαρχική δίωξη των υπεύθυνων του ιδιωτικού σχολείου «Αδαμάντιος Σχολή» που καταστρατήγησε βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.  Ζητούμε, επίσης, να ελεγχθεί η οργανικότητα και τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο και να ενημερωθεί η Ομοσπονδία μας για τις δικές σας ενέργειες”.


Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)