to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 19.12.2012

Διεθνή

ΟΗΕ: 3.000 άστεγοι μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Γάζας

O ΟΗΕ δήλωσε ότι η πρόσφατη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας άφησε περισσότερους από 3.000 Παλαιστίνιους άστεγους αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.


Ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, James Rowley, είπε στο ραδιόφωνο του ΟΗΕ, “Για δεύτερη φορά [σε 4 χρόνια], οι άμαχοι στη Γάζα έχουν φέρει το κύριο βάρος των ισραηλινών επιθέσεων.” Είπε, επίσης, ότι η κατάσταση στη Γάζα είναι «μη βιώσιμη».Τονίζοντας ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, ο Rowley είπε: «Καλούμε τα πολιτικά κόμματα της περιοχής να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να εγγυηθούν την ειρήνη και τη σταθερότητα ” , να λάβουν απτά μέτρα   “που θα φέρουν  ξανά την ελπίδα στο λαό της Γάζας”.


Ο Rowley επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 3.000 πολίτες εκτοπίστηκαν ως αποτέλεσμα της τελευταίας ισραηλινής επίθεσης. “Είτε είναι άστεγοι είτε ζουν σε ενοικιαζόμενα καταλύματα», είπε.


Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΟΗΕ, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα – το 80 τοις εκατό του πληθυσμού – ζουν από την βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 800.000 που εξαρτώνται από ό, τι παίρνουν από την UNRWA, τον Οργανισμό  των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνο για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. “Η τελευταία επίθεση επιδείνωσε την ήδη κατεστραμμένη ζωή τους,” πρόσθεσε ο Rowley.


Η έλλειψη στέγης δεν είναι το μόνο πρόβλημα, εξήγησε, δεδομένου ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός  Παλαιστινίων που υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα του πολέμου: “Τέτοια προβλήματα είναι πιο συχνά μεταξύ των παιδιών.”
Ο κ. Rowley είπε ότι ο UNRWA ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες των περίπου 12.000 ανθρώπων που αναζήτησαν καταφύγιο στην κυβέρνηση και τα σχολεία του  UNRWA  κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης.


Πηγή: intifadagr.wordpress.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)