to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 26.10.2015

Διεθνή

ΟΗΕ: 120.000 Σύροι εκτοπισμένοι σε Χαλέπι, Χάμα και Ιντλίμπ από τις αρχές Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις αρχές Οκτωβρίου στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάμα και της Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αριθμός υπερδιπλάσιος από μια πρότερη εκτίμηση του οργανισμού που προέβλεπε εκτοπισμό 50.000 ανθρώπων.


Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι που τρέπονται σε φυγή εξαιτίας των μαχών που ξέσπασαν στις περιοχές που κατοικούσαν, κοντά στις πόλεις και τα χωριά τους, ή σε προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

"Αυτά που κυρίως χρειάζονται οι άνθρωποι είναι σκηνές, βασικά είδη οικιακής χρήσης, τροφή, νερό και υπηρεσίες υγιεινής", τόνισε.

Όπως τόνισαν την Παρασκευή Τούρκοι αξιωματούχοι, η Τουρκία προετοιμάζεται για άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από την Συρία, σημειώνοντας πως πολλοί από αυτούς θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και αξιωματούχοι οργανισμών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ανέφεραν πως δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για νέες αφίξεις σε μεγάλους αριθμούς στην Τουρκία προσφύγων από το Χαλέπι και τις γύρω περιοχές, αλλά είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό.

"Προετοιμάζουμε τις ομάδες διάσωσης για ένα νέο κύμα προσφύγων. Έχουμε κινητές κουζίνες και συσκευασμένες τροφές", δήλωσε ο Κερέμ Κινίκ, αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δήλωσε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως έχει αρχίσει ένα νέο κύμα προσφύγων μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην επαρχία Χαλέπι της Συρίας και επανέλαβε την έκκλησή του να δημιουργηθεί μια ασφαλής περιοχή για την προστασία εκτοπισμένων αμάχων - κάτι όμως που δεν έχουν υποστηρίξει οι σύμμαχοι της Τουρκίας στη Δύση.

(πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)