to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 21.06.2019

Πολιτική

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μετά την απόφαση του εκλογικού τους Συνεδρίου, για τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου 2019, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δημοσιοποιούν τα ονόματα των μελών τους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.


Μετά την απόφαση του εκλογικού τους Συνεδρίου, για τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου 2019, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δημοσιοποιούν τα ονόματα των μελών τους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.
  • Γιώργος Κουνάνης  (συνεργαζόμενος) Β1' Βόρειου Τομέα  Αθήνας
  • Εριφύλη Δοδού-Ντοντού, Β2' Δυτικός Τομέας Αθήνας
  • Δέσποινα  Αλάτση -Φραίλιχ, Β3' Νότιος Τομέας Αθήνας
  • Τηλέμαχος Σπασίδης Β3' Νότιος Τομέας Αθήνας
  • Γρηγόρης Μαλτέζος, Α’ Πειραιώς
  • Δημήτρης Φουτάκης, Α' Θεσσαλονίκης
  • Γιάννης Τσιρώνης, Αιτωλοακαρνανίας.
Επισυνάπτονται τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ/ΤΖΩΡΤΖ ΚΟΥΝΑΝΗΣ
Ο Γιώργος/Τζωρτζ Κουνάνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Στο Πανεπιστήμιο του Όσλο εκπαιδεύτηκε στο διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο διεθνές ποινικό δίκαιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Διαθέτει Μεταπτυχιακό στο διεθνές μάρκετινγκ και την επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το 2009 έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές συλλογικότητες.
Είναι ιδρυτικό μέλος και συνδιαχειριστής της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης, μέλος της ομάδας του Red Umbrella Athens και της Colour Youth — Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.
Τα τελευταία εννιά χρόνια έχει επίσης συνεργαστεί με τη Διεθνή Αμνηστία, τη Θετική Φωνή, την AIESEC, το ESN, την ομάδα ΛΟΑΤ ΑμεΑ, το Athens Pride, το ΕΠΣΕ κλπ.
Το 2015 δημιούργησε το σεμινάριο «Πως να κάνουμε πιο κουήρ την (ετερο)κανονικότητα», ενώ από το 2016 συνεργάζεται με τη LiFO και το Vice Greece ως εξωτερικός συνεργάτης.
Έχει ζήσει, σπουδάσει κι εργαστεί στο Όσλο, στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στο Λούμπλιν Πολωνίας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά κι έχει γνώσεις από Γερμανικά και Ιταλικά.
Σήμερα διαμένει στην Αθήνα κι επιδιώκει καθημερινά τη θετική αλλαγή της Ελληνικής κοινωνίας.
 
ΕΡΙΦΥΛΗ ΔΟΔΟΥ
Η Εριφύλη Δοδού γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη επαρχία της Αιδηψού.  Είναι μόνη μητέρα, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον εξάχρονο γιο της στην Αθήνα. Είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακά στην παιδαγωγική επιστήμη στην ανώτατη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ και στην προσωποκεντρική συμβουλευτική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης. Επίσης έχει διετή κατάρτιση ψυχοδράματος και μονοετή κατάρτιση ανθοθεραπείας.
Έχει εργαστεί ως μηχανικός, ως εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη του πάρκου ανακύκλωσης του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού όπου ανακυκλώνονται συσκευασίες και εκπαιδεύονται μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση.
Υπήρξε συντονίστρια για τρία χρόνια στο ετήσιο δεκαήμερο σεμινάριο “Ψυχόδραμα και Οικολογία” που πραγματοποιείται στην Γαύδο. Έχει παρουσιάσει σε αρκετά συνέδρια και βιωματικά εργαστήρια θέματα που σχετίζονται με  το ψυχόδραμα, την ανθοθεραπεία την εκπαίδευση και την οικολογία.
 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ
Γεννήθηκε στην Αίγινα . Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Αθήνας με ειδίκευση σε Ενεργειακά Συστήματα & Αυτοματισμούς. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γαλλία όπου εξειδικεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική, Ενεργειακή Διαχείριση και σε Συστήματα Οικολογικής Δόμησης.
Παντρεμένος με 2 παιδιά και 4 εγγόνια .
Εργάζεται στην ΔΕΗ από το 1986 στην Διεύθυνση  Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας, στην Διεύθυνση τομέα Τηλεπικοινωνιών και τώρα στον κλάδο Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Στρατηγικής.
Συνεργάτης στο τεχνικό γραφείο «ΒΙΟΔΟΜΗ» (Βιοκλιματική Δόμηση – Εφαρμογές Α.Π.Ε.), στην μελέτη & κατασκευή οικολογικών σπιτιών από το 1983.
Ιδρυτής από το 1986 του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ", με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και από το 2013 συνιδρυτής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΧΕΛΩΝΑ».
 Ενεργός από τα 15 του στην πολιτική και οικολογική δράση σε μαθητικές και φοιτητικές ομάδες, Δημοτικές Κινήσεις (Αίγινα), συμμετοχή σε οικολογικούς συλλόγους, στους Οικολόγους Εναλλακτικούς το 1989, κλπ. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2003 εχει διατελέσει στο Πανελλαδικό Συμβούλιο
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΑΤΣΗ-ΦΡΑΙΛΙΧ
Η Δέσποινα Αλάτση Φραίλιχ είναι νηπιαγωγός, μητέρα και συγγραφέας παιδικού κουκλοθέατρου και άλλων παιδικών συγγραμμάτων. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε το Δημόσιο σαν διευθύντρια νηπιαγωγείου επί 25 συναπτά έτη προωθώντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση και αγωγή υγείας. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007 ίδρυσε στην Γλυφάδα τον πρώτο Οικολογικό σταθμό και νηπιαγωγείο, τον μοναδικό μέχρι σήμερα στα Βαλκάνια. Ίδρυσε, επίσης στην Γλυφάδα, την δωρεάν Σχολή Γονέων με στόχο την ενημέρωση των γονέων για παιδαγωγικά θέματα. Πιστεύει ότι η παιδεία προηγείται όλων και πρέπει να τίθεται συνεχώς σε νέες βάσεις οραμάτων.
 
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΠΑΣΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στην Λάρισα και ήρθε στην Αθήνα για σπουδές την δύσκολη δεκαετία του 1970. Ασχολήθηκε αμέσως με το κίνημα συνεπαρμένος από το κύμα της εποχής συμμετέχοντας ενεργά σε πολιτιστικές και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς. Την δεκαετία του 1990 εργάστηκε για το περιβάλλον με έδρα την Ισπανία. Εκεί γνώρισε και ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που του μετέδωσαν την ανησυχία για την σωτηρία των θαλασσών καθώς και τη σημασία τους για την ανθρωπότητα. Διατηρεί γραφείο μεταφορών στο κέντρο της Αθήνας, και εταιρεία σωστικών μέσων πλοίων στον Πειραιά. Συμμετέχει ενεργά σε διεκδικήσεις για καλύτερη ζωή στις γειτονιές της Αθήνας.
Είναι ενεργός οικολόγος είτε σαν απλό μέλος είτε από θέσεις ευθύνης στους Οικολόγους Πράσινους. Μέλος στην τρέχουσα θητεία των κεντρικών οργάνων του κόμματος, το Πανελλαδικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Γραμματεία, στα οποία έχει διατελέσει αρκετές φορές. Επίσης υπεύθυνος και συντονιστής του χαρτοφυλακίου Γεωργίας, Μεταφορών και Ναυτιλίας σαν γνώστης του αντικειμένου. Υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές και βουλευτικές εκλογές σαν μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Για πολλά χρόνια εκδότης της εφημερίδας Πράσινη Πολιτική και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ Οικολόγος που την εξέδιδε. Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Ace of Spades με αντικείμενο την ανακύκλωση.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΥΤΑΚΗΣ
Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί. Είναι οικονομολόγος-περιφερειολόγος, διδάκτορας οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, λέκτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής (Σέρρες) στο οποίο διδάσκει μαθήματα Οικονομικής Γεωγραφίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Έχει μακρόχρονη ερευνητική εμπειρία σε θέματα χωρικής ανάπτυξης, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον χώρο της εναλλακτικής-ανανεωτικής αριστεράς και ιδιαίτερα στον χώρο των οικολογικών, καταναλωτικών κινημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής, της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2004. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και επι σειρά ετών μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας με ιδιαίτερη συμβολή στην διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος για την οικονομία και την κρίση. Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ιδρύματος. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Θωίδου και έχουν δύο παιδιά που είναι φοιτητές.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές. Είναι πατέρας 3 παιδιών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979, όταν για μοναδική φορά από την μεταπολίτευση το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να καταργήσει τον ψηφισμένο από την Νέα Δημοκρατία νόμο 815. Από το 1983 κατανοεί ότι στα αδιέξοδα της Αριστεράς μοναδική ριζοσπαστική διέξοδος είναι η πολιτική οικολογία και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων). Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο Οικολογικό Κίνημα κυρίως στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.
Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και συντακτικό μέλος της εφημερίδας «Πράσινη Πολιτική». Διετέλεσε συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 και από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου του 2015.
Από τις 27 Ιανουαρίου του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε υπουργός αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β' Αθηνών
Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2018 διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η στράτευση στην Οικολογία δεν γίνεται κατά την γνώμη του, για χάρη μιας ιδεολογίας, ούτε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα κάποιας τάξης, ούτε για λόγους ηθικής, αλλά για να προστατεύσουμε την ίδια μας την ζωή. Θεωρεί ότι, όπως λέει ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος, η Οικολογία είναι η μοναδική κοσμοθεωρία, που δίνει προοπτική στον άνθρωπο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)