to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι ξενοφοβικές κουτοπονηριές του κ. Μεϊμαράκη

Αρκετά με τους επικίνδυνους οπορτουνιστές και τους αγριανθρώπους της «ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς». Καλά λέει ο Τσίπρας και η Αριστερά στη χώρα μας και σ' όλη την Ευρώπη, να τους τελειώσουμε πολιτικά.


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες στο ντιμπέιτ απέφυγε να περιγράψει την πολιτική «αποτροπής» που προτείνει για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού ζητήματος, το οποίο απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη. Αρκέστηκε στον αφοριστικό και υποτιμητικό λόγο περί της «κυρά Τασίας», «που βλέπει τους μετανάστες να λιάζονται» και «τo υπουργείο της οποίας όχι μόνο δεν έφερε λύσεις αλλά έφερε και τους μετανάστες μέσα», όπως είπε.

Η στάση του κ. Μεϊμαράκη να απαξιώνει συστηματικά την αριστερά «που έπαθε μετάλλαξη» (και προσχώρησε στα μνημόνια όπως κι αυτός) και να ειρωνεύεται όσους προσπαθούν να δώσουν λύσεις με βάση το διεθνές δίκαιο και τους ανθρώπινους κανόνες της αλληλεγγύης, προσβάλλει, εκτός από τη νοημοσύνη και την αισθητική μας, την ίδια την καρδιά της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Μοναδικός στόχος αυτής της εμμονής του στα συντηρητικά στερεότυπα, αυτής της προσβλητικής και απάνθρωπης τζάμπα μαγκιάς του προσωρινού αρχηγού της Ν.Δ. είναι να κρατήσει ενωμένα όσο γίνεται τα τιμάρια και τις βαρονίες της Δεξιάς και να χαϊδέψει τα αφτιά του μέσου χουντοχρυσαυγίτη. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό φάνηκε από τα επόμενα που είπε χθες στρεφόμενος κατά του Αλέξη Τσίπρα:

«Δεχόμαστε πως υπάρχει ένα κύμα προσφύγων και ένα μεταναστών», είπε, αποδεχόμενος φαινομενικά την ευρωπαϊκή ορολογία για να επανέλθει αμέσως στην ψηφοθηρική χρυσαυγίτικη γραμμή ότι «υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν χαρτιά, που ο κ. Τσίπρας είπε πως τους λέμε "λαθρομετανάστες"». «Πώς πρέπει να τους πούμε δηλαδή, όταν δεν έχουν χαρτιά, όταν δεν μιλούν τη γλώσσα, όταν λαθραία μπήκαν στη χώρα;», αναρωτήθηκε ειρωνικά και δήθεν αθώα.

Κι ύστερα, ο κ. Μεϊμαράκης πέρασε στο σκληρό πυρήνα της πολιτικής της Δεξιάς: «Ως προς τους λαθρομετανάστες, να τους επαναπροωθήσουμε προς τα πίσω. Έστειλε όμως ο Τσίπρας ένα μήνυμα ότι καλά περνάνε εδώ, περάστε κι εσείς απέναντι, καλοκαιράκι είναι, θα τα βρούμε μια χαρά εδω πέρα...  Και έτσι αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των λαθρομεταναστών ... των μεταναστών χωρίς χαρτιά».

Ατυχώς για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σήμερα στην «Εφ.Συν», μια μέρα μετά τις ξενοφοβικές κουτοπονηριές του για το προσφυγικό και τους «λαθρομετανάστες» που... προσκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να λιάζονται στην Ομόνοια, φιλοξενούμε τις απόψεις για το θέμα όλων των υπευθύνων μεταναστευτικής πολιτικής των κομμάτων.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκ μέρους της Ν.Δ. άθελά του  επιπλήττει τον αρχηγό του, εξηγώντας την προς τα έξω επίσημη - ευρωπαϊκή θέση του κόμματος: «Η υπερβάλλουσα και με απαξιωτικό τρόπο χρήση του όρου "λαθρομετανάστης" για ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας εκφυλίστηκε σε ένα είδος ύβρεως, ασύμβατης με τον πολιτισμό μας».

Και κάτι ακόμα, επειδή ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης υπερτονίζει ότι από μικρός έχει κολλήσει πολλά ένσημα ως δικηγόρος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη για την προστασία των προσφύγων, το να περάσει κάποιος άνθρωπος-θύμα πολεμικών συγκρούσεων- τα σύνορα δεν συνιστά παρανομία.

Το κράτος υποδοχής οφείλει να τους παράσχει φροντίδα και αξιοπρεπή και ασφαλή διαβιώση, καθώς και τα μέσα για να εξεταστεί το αίτημά του να μείνει ή να συνεχίσει με ασφάλεια την διαδρομή του προς άλλους (εν προκειμένω ευρωπαϊκούς) ασφαλείς προορισμούς.

Αρκετά με τους επικίνδυνους οπορτουνιστές και τους αγριανθρώπους της «ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς». Καλά λέει ο Τσίπρας και η Αριστερά στη χώρα μας και σ' όλη την Ευρώπη, να τους τελειώσουμε πολιτικά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)