to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 18.12.2019

Διεθνή

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν 69 μετανάστες που αποπειράθηκαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης

Οι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα παγωμένα νερά του στενού της Μάγχης. Ανάμεσά τους 10 παιδιά.


Περιπολικά σκάφη της βρετανικής ακτοφυλακής συνέλαβαν 69 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, που προσπαθούσαν να περάσουν τα παγωμένα νερά του Στενού της Μάγχης, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Οι πέντε βάρκες αναχαιτίστηκαν από τις 00:45 (02:45 ώρα Ελλάδας) ως τις 07:45 (09:45), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), το οποίο επικαλέστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι 69 άνθρωποι ανέφεραν πως είναι Ιρανοί, Ιρακινοί και Ουζμπέκοι, σύμφωνα μ το υπουργείο Εσωτερικών.

«Αυτοί που προσπαθούν να περάσουν το Στενό της Μάγχης με μικρές βάρκες βάζουν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο και οι αδίστακτοι εγκληματίες που διευκολύνουν τις διελεύσεις δεν νοιάζονται για τον κίνδυνο για τη ζωή» των μεταναστών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο PA.

Ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν κατονομάστηκε από το πρακτορείο, πρόσθεσε ότι οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται στενά με αυτές της Γαλλίας για να «αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη και παράνομη δραστηριότητα» και οι περιπολίες στις γαλλικές ακτές έχουν διπλασιαστεί.

Τον περασμένο μήνα, 86 μετανάστες, αριθμός-ρεκόρ, συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης με μικρά πλεούμενα.

Τον Ιανουάριο, η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν να αναλάβουν δράση από κοινού για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ασφάλειας, εκτενέστερη παρακολούθηση ακτών και λιμανιών με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και αμοιβαία δέσμευση για επαναπατρισμούς βάσει του διεθνούς δικαίου και της νομοθεσίας στα δύο κράτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)