to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 16.01.2014

Πολιτική

Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ για το εγκληματικό ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ

«Το ισοπεδωτικό νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά» αναφέρουν σε απάντησή τους στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Κρήτης


Η απάντηση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κρήτης στην ανοιχτή επιστολή των Εργαζομένων ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΡΗΤΗΣ προς «Βουλευτές Συγκυβέρνησης Κρήτης» σχετικά με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση πώληση του Α.Δ.Μ.Η.Ε. (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ):

Αν και η επιστολή σας απευθύνεται προς τους «Βουλευτές Συγκυβέρνησης Κρήτης» και απλώς κοινοποιείται σε μας, εμείς ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε διότι νιώθουμε ότι έχουμε μεγάλη την ευθύνη για να μη γίνουν πράξη όλα όσα σχεδιάζουν από κοινού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η τρόικα.

Επειδή συμφωνούμε απολύτως με τη θέση σας ότι «η ηλεκτρική ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και αυτό θα παραμείνει. Δεν είναι προϊόν παραπέρα πλουτισμού των “εθνικών εργολάβων” και των ξένων εταίρων τους»,

Επειδή ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.) είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, αποτελεί στρατηγική εθνική υποδομή για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη, θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας,

καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την εκποίηση του.

Επειδή το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού, σας καλούμε να συντονίσετε τη δράση σας με όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία για την ανατροπή αυτών των καταστροφικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και της τρόικας. Το ισοπεδωτικό νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύεται να ακυρώσει αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συγκεκριμένη πάνω απ' όλα (αν αυτή προχωρήσει), γιατί η ενέργεια είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Μαρία Διακάκη

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Κωστής Δερμιτζάκης

Ανδρέας Ξανθός

Γιώργος Σταθάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)