to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι τρομοκράτες του ΕΝΦΙΑ

Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης. Από φιάσκο σε φιάσκο, από γκάφα σε γκάφα, από κουτοπονηριά σε κουτοπονηριά και στο τέλος πάντοτε υποταγή.


Ποια δύναμη διαπραγμάτευσης διαθέτει η κυβέρνηση, όταν δεν μπορεί να εφαρμόσει νόμο για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ που ψήφισε μόλις πριν από λίγες μέρες; Για ποια επιστροφή στην "κανονικότητα" μιλάει ο Σαμαράς, όταν αδυνατεί να εγγυηθεί τη νομιμότητα που η δική του κοινοβουλευτική πλειοψηφία παράγει; Αν στα μικρά και σχετικά εύκολα η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει λύσεις, θα το κατορθώσει στα μεγάλα και δύσκολα, όπως είναι η ρύθμιση του χρέους; Μήπως το "μεταμνημονιακό ξέφωτο", για το οποίο όψιμα μιλούν Σαμαράς και Βενιζέλος, οδηγεί κατευθείαν στο τούνελ της μνημονιακής λιτότητας και τους αντιδημοκρατικούς και ταπεινωτικούς για τη χώρα καταναγκασμούς;

Η κυβερνητική ήττα με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχει πρωτίστως κρίσιμη συμβολική σημασία. Αποκαλύπτει ένα αφερέγγυο πολιτικό σύστημα. Δεν το παίρνει στα σοβαρά η τρόικα, παρ' ότι έχει κάνει το παν για να πείσει ως προς τη νομιμοφροσύνη του. Και βεβαίως έχει καταποντιστεί η όποια εναπομείνασα πολιτική αξιοπιστία του στο εσωτερικό της χώρας.

Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης. Από φιάσκο σε φιάσκο, από γκάφα σε γκάφα, από κουτοπονηριά σε κουτοπονηριά και στο τέλος πάντοτε υποταγή. Η επόμενη ημέρα της χώρας προϋποθέτει πολιτική αλλαγή. Να αντιστοιχηθούν οι νέοι κοινωνικοί συσχετισμοί με τους πολιτικούς, ώστε να υπάρξει νέα πορεία στη βάση της εκτίμησης των αδιεξόδων, αλλά και των δυνατοτήτων που κρύβει ο λαός μας, εάν και εφόσον ξεπεραστεί η συνεχώς αυξανόμενη κρίση εκπροσώπησης.

Αντιμέτωπη με τη διπλή αμφισβήτησή της, εντός και εκτός, η κυβέρνηση καταφεύγει σε κρεσέντο αυταρχισμού. Στήνει εμφυλιοπολεμική παράσταση. Μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε χώρο αστυνομικής αυθαιρεσίας. Επιδιώκει να κερδίσει τους "νοικοκυραίους" όχι στη βάση μιας νέας προοπτικής για τη ζωή τους, αλλά εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη του φόβου. Η κυβέρνηση και η τρόικα αποδεικνύονται τρομοκράτες, στην τελευταία περίπτωση οι τρομοκράτες του ΕΝΦΙΑ.

Μετράνε μέρες. Γι' αυτό η αντίδρασή τους μπορεί να αποδειχτεί τυχοδιωκτική και βάναυση εφ' όλων των μετώπων -στην οικονομία, τη δημοκρατία και τα εθνικά θέματα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)