to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 08.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Οι τουρκικές εκλογές και η #G7 στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Αντιμέτωπο με την πρόκληση του σχηματισμού κυβέρνησης το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που αν και κέρδισε στις χθεσινές εκλογές (41%) δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Την ίδια στιγμή το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στην τουρκική Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 12,95%.
 
Επιμένουν στην άποψη ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, οι ηγέτες της G7 που συνεδριάζουν στην Βαυαρία.
 
HURRIYET
Μία νέα Τουρκία. Το HDP ξεπέρασε το ποσοστό του 10%, με την υπόσχεση πως θα γίνει κόμμα όλων των Τούρκων, την ώρα που το AKP είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σημαντικά.
 
ZAMAN
Ο λαός φώναξε «Αρκετά!», στον απολυταρχισμό. Η Τουρκία τιμώρησε το AKP που ήταν ο χαμένος των εκλογών.
 
MILLIYET
Κυβέρνηση συνασπισμού μετά από 13 χρόνια. 
 
REUTERS
Το φιλοκουρδικό HDP ματαιώνει τα σχέδια του Ερντογάν να αποκτήσει μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης περισσότερες εξουσίες ως πρόεδρος.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Ουκρανία και Ελλάδα στο επίκεντρο των συνομιλιών των G7.
 
FINANCIAL TIMES
Ο Γιούνκερ προειδοποιεί την Ελλάδα για την απόρριψη του σχεδίου διάσωσης. Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν νέες συζητήσεις μέχρι την ελληνική αντιπρόταση.
 
DEUTSCHE WELLE
Μέρκελ: «Δεν είμαστε ακόμη στο στόχο». Μέρκελ και Ομπάμα συμφώνησαν στην Σύνοδο των G7 ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Ο Γιούνκερ πιέζει την Αθήνα για εναλλακτικές προτάσεις. Συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε, σήμερα, στο Βερολίνο.
 
AL JAZEERA
Το Ισλαμικό Κράτος χάνει εδάφη σε Συρία και Ιράκ. Ο συριακός στρατός υποστηρίζει πως ανακατέλαβε την Χασάκα, ενώ οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις διαμηνύουν πως προελαύνουν στην Μπεϊτζί. 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)