to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 22.07.2012

left.gr

Πολιτική

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στηρίζουν τους απεργούς της χαλυβουργίας

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στηρίζουν τους απεργούς της χαλυβουργίας με ανακοίνωσή τους.


Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στηρίζουμε τους απεργούς της χαλυβουργίας

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας καταδικάζουμε την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων εναντίον των απεργών στην χαλυβουργία. Η τρικομματική κυβέρνηση με την μία άποψη και θέση, ξαναχτύπησε. Άλλο ένα δείγμα ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό από τους θιασώτες των ματ και της καταστολής κάθε εργατικού αγώνα. Τα ξημερώματα ζήσαμε τι εννοούν οι κυβερνώντες διάλογο, και μια πρόβα αντιμετώπισης του αγώνα του Λαού μας.

Οι απεργοί της χαλυβουργίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μετά από μυστική ψηφοφορία με κάλπη και την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας να αγωνιστούν για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 από τους 120 απολυμένους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουμε βιώσει και βιώνουμε καθημερινά μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας τα αποτελέσματα της πολιτικής και της πρακτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι αγώνες των εργαζομένων τεχνικών στους ραδιοσταθμούς ΞΕΝΙΟΣ, ALPHA 98,9, ORANGE, LOVE, των συναδέλφων δημοσιογράφων και τεχνικών τηλεόρασης και τύπου στο Alter, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Φίλαθλο, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά, Αγγελιοφόρο και σε όλα τα δημόσια (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία) και δημοτικά μέσα, είχαν και έχουν ως φωτεινό παράδειγμα τον αγώνα των εργαζομένων στην χαλυβουργία.

Η επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών και η χρήση τους από την κυβέρνηση, κατ’ αυτό των τρόπο εναντίον των απεργών, φέρνει στη μνήμη μας άλλες εποχές που προσπαθεί με κάθε τρόπο ο Λαός μας να τις κλείσει για πάντα στο χρονοντούλαπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως την αποφυλάκιση και απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών της χαλυβουργίας και να διασφαλίσει την ύπαρξη διαλόγου για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων χαλυβουργών. Ας σταματήσει επιτέλους ο αντεργατικός κατήφορος των κυβερνώντων και η άκρατη στήριξη των θέσεων της εργοδοσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καλεί όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς.

Οι απεργοί στην χαλυβουργία δεν είναι μόνοι τους.

Αγώνας μέχρι την Νίκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)